Інформація по пожежам.


З початку 2018 року в Лиманському районі зареєстровано 185 пожеж, збиток від яких склав більше 6 млн. 343 тис. грн. На пожежах загинуло 3 особи, 3 людей травмовано.
6 вересня о 18 год. 05 хв. надійшло повідомлення про пожежу в господарчій будівлі за адресою м. Лиман, вул. Київська. Пожежа була ліквідована о 20 год. 12 хв. особовим складом ДПРЧ-95 та ДПРЧ-37. В результаті пожежі вогнем знищено 2 господарчі будівлі та 2 будівлі частково пошкоджено. Причиною виникнення пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.
Також, протягом минулого тижня у період з 3 серпня по 9 вересня на території Лиманської об’єднаної територіальної громади зареєстровано 6 загорянь сухої трави на відкритих територіях та 5 випадків загорянь у лісових масивах ДП «Лиманський лісгосп». Пожежі виникали на околицях м. Лиман, с. Торське, с. Рубці, с. Коровій Яр, с. Озерне. В результаті пожеж вогнем знищено близько 10 га сухої трави та 3.5 га лісової підстилки.
Досить пожежонебезпечною була ситуація з 6 по 9 вересня на околицях с. Ярова, але завдяки злагодженим діям працівників ДСНС, НПП «Святі гори» та небайдужих жителів с. Ярова та м. Святогірськ загоряння сухостою було ліквідовано.  
Останнім часом збільшилася кількість пожеж в приватному житловому секторі від спалювання населенням сміття та сухої трави біля власних домоволодінь, від чого горять споруди приватного житлового сектору.
Служба порятунку продовжує нагадувати про адміністративну та кримінальну відповідальність за спалювання сухої трави.

Інформація про вибухонебезпечні знахідки.
6 вересня під час патрулювання працівниками НПП «Святі гори» в лісовому масиві поблизу с. Олександрівка було знайдено предмети схожі на вибухонебезпечні. На місце небезпечної знахідки виїхали співробітники ДСНС та Лиманського відділення поліції. Інформація підтвердилась, фахівцями ДСНС було ідентифіковано авіаційні боєприпаси РС-132 – 15 одиниць та РГ-42 – 1 одиниця, часів Другої світової війни. Небезпечні знахідки було вилучено та знешкоджена на спеціальному полігоні.


Служба порятунку нагадує: в разі виявлення вибухонебезпечних знахідок негайно телефонуй за номером «101» або «102».

ДПРЗ-21 ГУ ДСНС України у Донецькій області

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner