З Днем народження, рідне місто!


08.09.2018 р. у парку ім. Л.Д. Кизима відбулися урочистості з нагоди Дня міста Лиман.
Дійство розпочалося з хореографічної танцювальної постанови. Особливим став момент виконання гімну громади: соліст Будинку науки і техніки локомотивного депо Віктор Саржевський наживо заспівав пісню, автор слів якої є Валентина Бикова – член літературного об’єднання «Промінь», член Спілки журналістів України, а автором музики Анатолій Гнєдий – директор Ямпільського селищного клубу.
Зі святом усіх привітав міський голова Петро Цимідан: “Сьогодні особливий для кожного лиманця день, свято рідного міста — бо воно об’єднує та згуртовує нас навколо єдиної мети: вкладати всі свої сили у становлення та розвиток Лиману, громади в цілому. Я радий бачити сьогодні тут кожного з вас, хто приєднався до свята. Жителі міста завжди налаштовані на нові виклики, досягнення та успіх. Хай наше місто квітне завжди! З Днем народження, любе серцю місто!”. Також, важливе свято не оминув увагою народний депутат України Костянтин Матейченко. Він щиро привітав лиманців та побажав усім мирного неба та процвітання Лиманщині.
Цього важливого дня відбулась знакова подія для міста: міський голова урочисто вручив Олексію Рокочому рішення міської ради про присвоєння звання “Почесний громадянин Лиманської ОТГ”.
Цьогоріч, День міста збігся із Днем фізичної культури та спорту, тож начальник відділу з національно-патріотичного виховання молоді та спорту управління освіти, молоді та спорту міської ради Олексій Рокочий, окрім привітань присутніх із Днем міста, мав за честь привітати та нагородити Почесними грамотами міської ради і Подяками спортсменів міста.
Родзинкою святкування у цьому році став випуск у небо голубів, як символ миру, достатку й любові. Ця важлива місія була надана переможцям конкурсу «Людина року 2018» з 12 номінацій. Далі жителів та гостей міста радували своїми виступами учасники художньої самодіяльності громади. Присутніх порадувало неординарне шоу роботів та живі фігури (м. Дніпро), з яким всі бажаючи мали змогу сфотографуватися.
Цього дня у парку працювали виставки, галерея місцевих художників, фотозони, курені «фермерських господарств» з національною кухнею. Організовані: святкова торгівля; виставка-розпродаж місцевих виробників, агропромислових підприємств, птахів та тварин, презентація виробів учасників програми «Донецький куркуль». Кожен відвідувач свята мав змогу випробувати свій голос у змаганні з караоке та отримати приз. Діти із задоволенням грали, брали участь у розважальних програмах, відвідували батути, спортивно-розважальну зону та дитяче містечко. Окрім цього працювали майстер-класи дитячої творчості.
У мікрорайоні “Південний” на ФСК «Локомотив» відбулася вечірня розважальна програма: працювали дитячі атракціони та батути, пройшли спортивні змагання з різних видів боротьби, гала-концерт кращих колективів та солістів міста. Ввечері пройшли виступи «зіркових гостей»: свої пісні дарували супер фіналісти шоу «Х-Фактор» Олег Кензов, Олена Зуєва, та молодіжні гурти «OPIUM» та «ACTION».

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner