Шановні керівники підприємств, установ, організацій та мешканці громади!

 

У зв’язку з загостренням  алергії та астматичних захворювань пов’язаних з сезонним цвітінням у населення  та на виконання доручення першого заступника голови облдержадміністрації Вілінського Є.С № 21/0.2 від 22.08.2018 р., з метою виконання Закону України «Про карантин рослин», «Про благоустрій населених пунктів» для організації благоустрою та утримання територій населених пунктів громади -  терміново посилити та організувати роботи з покосу амброзії полинолистої та інших бур’янів  на  закріплених територіях.
Амброзія полинолиста – це один з найнебезпечніших в Україні карантинних бур’янів - алергенів.  Ця рослина має досить тривалий вегетаційний період, чим і пояснюється її поширення.  Вона є надзвичайно пластичною і життєздатною. Росте як у вологих місцях, так і в дуже посушливих. У зв’язку з цим, протягом вегетаційного періоду амброзії (включно по жовтень місяць) необхідно вживати заходи для забезпечення фітосанітарного благополуччя на території громади, не допускаючи поширення карантинних та інших бур'янів.
Відповідно до ЗУ «Про благоустрій населених пунктів», ЗУ «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» громадяни, підприємства, установи та організації у сфері благоустрою населених пунктів зобов’язані утримувати в належному стані об’єкти благоустрою  (їх частини), що перебувають у власності або користуванні, а також визначену правилами благоустрою території населеного пункту, прилеглу до цих об’єктів.
Закликаємо всіх  до плідної співпраці по знищенню бур’янів.

Начальник відділу екології та природних ресурсів виконавчого комітету

Лиманської міської ради                                            В. Лебеденко

 

Головний спеціаліст відділу карантину рослин управління    фітосанітарної безпеки  ГУ Держпродспоживслужби                                           С. Савченко

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner