Сучасний ринок праці потребує впровадження нових підходів щодо повернення шукачів роботи, в тому числі з числа вразливих на ринку праці груп населення, до активної зайнятості.

Лиманський міський центр зайнятості 25.01.18 р. організував проведення Круглого столу за темою: «Кейс-менеджмент вразливих на ринку праці груп населення», метою якого було вивчення спільних підходів та координація зусиль у сфері надання  послуг соціально вразливим категоріям громадян.
У даному заході прийняла участь заступник міського голови Гамаюнова Ю.М.,  керівники організацій, соціальних служб та управлінь: Управління соціального захисту населення, Управління пенсійного фонду, Центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Служба у справах дітей, Управління освіти, молоді та спорту, Міський відділ пробації, Краматорський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, КЗ «Лиманський ЦПМСД ім. М.І.Лядукіна».
Відкрила засідання заступник міського голови Юлія Гамаюнова, яка розповіла, що в рамках Проекту Програми розвитку ООН «Підтримка реформ соціального сектору в Україні» за напрямом «Залучення на ринок праці найуразливіших груп населення та жінок» в деяких центрах зайнятості України з 01.06.17 р. по 31.10.17 р. проведено апробацію нових підходів сприяння зайнятості вразливих категорій. З січня 2018 р. профілювання та кейс-менеджмент впроваджено  в роботу Лиманського міського центру зайнятості.
Тетяна Хандій - заступник директора міського центру зайнятості,  детально зупинилася на понятті «кейс-менеджмент» -   підходу, який передбачає оцінку ситуації і потреб клієнта, визначення цілей та планування заходів задля їх досягнення, моніторинг та оцінювання результатів роботи. Акцентувала увагу присутніх, що виявлення та спільне подолання соціальних перешкод буде сприяти поверненню найуразливіших верств населення на ринок праці.
Жваве обговорення теми заходу усіма учасниками, моделювання ситуацій та вирішення питань на конкретних прикладах, розгляд переліку послуг та можливостей надання допомоги,  дало змогу прийти до висновку щодо необхідності оперативного втілення в роботу нового підходу, який мінімізує перешкоди при працевлаштуванні безробітних.
Наприкінці заходу, учасникам круглого столу було запропоновано заповнити карту соціальних послуг та укласти угоду про співробітництво.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner