На Донеччині затримано громадянина, який добув раків на понад 11 тис. грн

 

18 серпня при здійсненні рибоохоронних заходів інспектором Донецького рибоохоронного патруля спільно з представниками громадськості було затримано чоловіка. Порушник здійснював лов річкових раків ручним збиранням із застосуванням підсвічування.
При проведені огляду було встановлено перевищення встановленої Правилами любительського і спортивного рибальства добової норми.
Браконьєру вдалось впіймати 438 шт. раків, вагою 14 кг. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 11 169 грн. Інцидент стався на Курахівському водосховищі, поблизу м. Курахове Мар’їнського району.
За даним фактом відносно порушника складено адмінпротокол за  ч. 4 ст. 85 КУпАП.
Донецький рибоохоронний патруль повідомляє, що у період з 20 серпня по 30 вересня на території Донецької області встановлюється заборона на вилов раків. Основна мета заборони – захистити членистоногих у період другої линьки, під час якої вони найбільш вразливі.
Про всі виявлені порушення на водоймах області прохання терміново повідомляти за номерами телефонів всеукраїнської безкоштовної «гарячої лінії»: 0-800-50-52-50 або на «гарячу лінію» відомства: (06262) 2-99-04.
Довідкова інформація:
Повідомляємо, що після закінчення заборони одній особі за добу можна впіймати 30 екз. раків на водоймах загального користування та 50 екз. - на водоймах, де впроваджене платне рибальство. Забороняється вилов цих річкових мешканців у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування. За перевищення добової норми вилову раків передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП (штраф від 340 до 680 грн). Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 грн за кожний екземпляр незаконно виловленого рака.
Також в Правилах любительського і спортивного рибальства прописано мінімальний розмір рака, який дозволено до лову рибалкам. Забороняється вилов цих водних біоресурсів менших, ніж 10 см.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner