Компенсація роботодавцю та гарантія працівнику

 

Однією з фінансових підтримок роботодавця з боку Державної служби зайнятості є компенсація витрат роботодавця на оплату праці внутрішньо переміщеної особи на умовах строкового трудового договору відповідно до ст.24' ЗУ "Про зайнятість населення".
Так, роботодавець, який працевлаштував за направленням центру зайнятості безробітну особу з числа ВПО на умовах строкового трудового договору, може звернутись до служби зайнятості для отримання компенсації витрат на оплату заробітної плати  з нарахуваннями ЄСВ таких осіб. Компенсація виплачується щомісяця в розмірі фактичних витрат на оплату праці, але не вище середнього розміру заробітної плати штатного працівника, що склався у відповідному регіоні за минулий місяць. Період компенсації у продовж року з дня працевлаштування за кожен непарний місяць, сумарно компенсація витрат  6 місяців. При цьому строковий трудовий договір має бути укладений не менше чім на рік та не може бути розірваний за п.1ст. 36 та  п.1 ст. 40..  Тривалість компенсації витрат роботодавця на оплату праці може бути до 12 місяців, у випадку працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, з числа громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.
Для отримання компенсації роботодавцю необхідно протягом двох місяців з дня працевлаштування працівника подати центру зайнятості заяву про компенсацію витрат на оплату праці довільної форми та копії строкового трудового договору між ним і працівником або розпорядчого акта про прийняття на роботу, завірені в установленому порядку.
Компенсація витрат роботодавцю не здійснюється у разі коли роботодавець має заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, визнаний в установленому порядку банкрутом або стосовно нього порушено справу про банкрутство. Також компенсація не надається якщо за таку особу компенсація вже виплачувалась іншому роботодавцю.
За сприянням Лиманського міського центру зайнятості з початку 2018 року  роботодавці отримали компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштованих 14  внутрішньо переміщених осіб.  
Запрошуємо зацікавлених роботодавців до співпраці.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner