Відбулися спільні навчання рятувальників, національної поліції та медиків щодо дій у разі ДТП

 

Після нещодавніх страшних смертельних аварій на дорогах України влада оголосила план зниження аварійності. Згідно статистики протягом минулого 2017 року у дорожньо-транспортних пригодах загинуло 3432 людини, за 1 півріччя 2018 року – 1237 загиблих. 
З 23 липня на території України проводиться комплекс профілактичних заходів, направлених на попередження ДТП та травматизму на дорогах, забезпечення безпеки дорожнього руху.
У м. Лиман 10 серпня відбулися спільні навчання рятувальників 21-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області, співробітників Лиманського відділення Слов’янського ВП ГУНП в Донецькій області та працівників Станції швидкої медичної допомоги м. Лиман відокремленого структурного підрозділу комунальної лікувально-профілактичної установи “Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” щодо дій у разі дорожньо-транспортної пригоди
За легендою навчань, сталося зіткнення легкового автомобілю із залізобетонною опорою лінії електропередач. У результаті дорожньо-транспортної пригоди водій відбулося руйнування залізобетонної опори з обривом лінії електропередач, а видій виявився заблокованим у салоні. через сильне зіткнення з опорою електропередачі. У результаті ДТП відбулось пошкодження паливної системи транспортного засобу, що спричинило розлив бензину. Існувала загроза загорання легко горючої рідини.  
Бійці ДСНС за допомогою аварійно-рятувального спорядження деблокували умовного потерпілого й завдяки злагодженим діям аварійних служб його життя було врятовано.
Подібні навчання мають позитивний вплив на виконання рятувальниками завдань за призначенням. Крім того, спільні навчання допомагають відпрацювати плани взаємодії та у реальному житті ефективніше надавати допомогу людям.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner