"Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці"

 

30 липня 2018 року в Лиманському міському центрі зайнятості було проведено семінар "Запобігання  нелегальній трудовій міграції, торгівлі  людьми, експлуатації дитячої праці" за участю представників Лиманськогор міського ЦСССДМ Світлани Корсун та ГО Лиманський інститут проблем сім’ї та молоді Сергія Шепель. 
Присутніх було ознайомлено з поняттям «торгівля людьми», доведено про форми та методи вербування, експлуатації людини, небезпечні стереотипи та реалії, з якими стикаються трудові мігранти за кордоном. Світлана та Сергій розповіли як уникнути пастки, що робити якщо опинилися у скрутному становищі за межами України, куди звертатись та номери телефонів, за якими можна звертатись за інформацією. 
Фахівці  міськцентру звернули увагу на ризики нелегальної тіньової зайнятості, види шахрайства при працевлаштуванні, адже лише легальне працевлаштування гарантує забезпечення конституційних прав усіх учасників ринку праці. 
Також учасники семінару отримали буклети, що містять корисні поради для тих, хто зібрався за кордон та контактні дані Міжнародних організацій по протидії торгівлі людьми.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner