У період з 24 по 29 липня на відкритих територіях Лиманщини виникло 4 пожежі.

 

Факти загоряння сухої трави та сміття на відкритих територіях зафіксовані на околицях с. Дробишеве, с. Ярова та м. Лиман. В результаті пожеж вогнем знищено близько 5 га сухої трави.
Шановні громадяни! Ми продовжуємо нагадувати вам про небезпеку розведення вогнищ на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок, випалювання сухої трави та сміття. 
ДСНС попереджає про заборону спалювання сухої рослинності, стерні та післяжнивних залишків, що передбачено діючим законодавством.
Відповідно до статті 771 Кодексу України про адміністративні правопорушення: 
Самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок їз водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності чи її залишків у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, а також опалого листя в парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах тягне за собою адміністративну відповідальність від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Разом з цим, згідно статті 245 Кримінального кодексу України:
Знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом караються штрафом від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.
Служба порятунку наголошує на необхідності суворого дотримання правил безпеки в пожежонебезпечний період, адже порушення елементарних правил пожежної безпеки може призвести до масштабних пожеж та трагічних наслідків!

ДПРЗ-21 ГУ ДСНС України у Донецькій області
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner