«За вільний світ без торгівлі людьми»

 

30 липня 2018 року Лиманський міський ЦСССДМ спільно з  громадською організацією «Лиманський інститут проблем сім’ї та молоді» зорганізували у Лиманському міському центрі зайнятості населення  захід з нагоди відзначення Всесвітнього дню боротьби з торгівлею людьми. 
Проблема рабства досі актуальна. Тільки в нашій країні від початку незалежності  постраждали від торгівлі людьми понад 160 тисяч осіб. «Торгівля людьми включає багато форм рабства, — наголосила Світлана Корсун, фахівець із соціальної роботи ЛМ ЦСССДМ. — Це і трудова експлуатація, і сексуальна експлуатація, використання дитячої праці, залучення до збройних конфліктів».
За даними Міжнародної організації праці, 21 мільйон людей у всьому світі є жертвами примусової праці. Чоловіки, жінки та діти потрапляють до рук торговців людьми як в своїх країнах, так і за кордоном. При цьому страждають всі країни, будь то країна походження, транзиту або призначення. Торгівля людьми як в стародавній, так і сучасній формі - явище не тільки ганебне; це, за словами борця за скасування рабства Джона Уеслі, «огидна сукупність всіх гидот», якій немає місця в нашому світі, розповів клієнтам Лиманського міського центру зайнятості населення та учасникам заходу.  співробітник ГО Лиманський інститут проблем сім’ї та молоді Сергій Шепель. 
Окрім ілюстрованих інформаційних буклетів-застережень, створених на основі свідчень осіб, постраждалих від торгівлі людьми, там вказані безкоштовні номери телефонів гарячих ліній. 0800505501 — зі стаціонарних телефонів і 527 — з мобільних для абонентів мереж «Київстар», МТС, Life.

Директор Лиманського міського ЦСССДМ А. Слєпцов
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner