11 травня 2014 року на Донеччині був проведений незаконний «референдум»

 

діяльність організаторів якого була спрямована на зміну меж території України та порушення порядку, встановленого Конституцією України. Службою безпеки України продовжується документування кримінальних злочинів за ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність та недоторканість України).
Співробітниками Лиманського районного відділу 2 управління ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях було задокументовано факт проведення незаконного референдуму в с. Шандриголове Лиманського району Донецької області.
Зокрема, в ході проведення розшукових заходів встановлений мешканець с. Шандриголове, який в травні 2014 року сприяв діяльності терористичної організації т. зв. «ДНР» та брав активну участь в організації та проведенні незаконного референдуму 11.05.2014 року на території Лиманського району, який був направлений на посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а саме: на зменшення меж території України у порушення порядку, встановленого Конституцією України, шляхом утворення на її території іншої суверенної держави, так званої «ДНР». 
В ході розслідування кримінального провадження мешканця с. Шандриголове було притягнуто до кримінальної відповідальності за вчинення вищезазначеного кримінального правопорушення.
З урахуванням викладеного, Служба безпеки України застерігає, що за дії вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, так само як і публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, - караються позбавленням волі від трьох до п’яти років з конфіскацією майна або без такої. Ці дії вчинені представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної  чи релігійної ворожнечі, - на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner