Департаментом екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації створено пізнавальні відео-ролики про роздільне збирання побутових відходів.

Департаментом екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації створено пізнавальні  відео-ролики про роздільне  збирання побутових відходів.
Відділ  екології та природних ресурсів доводить до відома мешканців Лиманської об'єднаної територіальної громади що з 1 січня 2018 року Україна зобов’язалася сортувати все сміття за видами матеріалів, а також розділяти його на придатне для повторного використання, для захоронення та небезпечне. Про це йдеться у статті 32 Закону України“Про відходи”, до якої був доданий відповідний пункт ще у 2012 році.
Роздільне збирання побутових відходів – це метод збирання, за яким ресурсоцінні компоненти побутових відходів – папір, скло, пластик, метал та ін. – збирають окремо у спеціальні контейнери для подальшого надходження на переробні підприємства.
Департаментом екології та природних ресурсів Донецької облдерадміністрації  створено створено відео-роліки про роздільне збирання сміття створено у рамках реалізації програмних заходів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2017 році. Тема сортування та вторинного використання ТПВ наразі є дуже актуальною та викликає багато питань і диспутів. Але так, чи інакше, нам з вами нема іншого шляху, ніж поступово вчитися, змінювати свій менталітет, удосконалювати цю галузь з урахуванням вітчизняного
та світового досвіду. Сподіваємось, що ці відео-роліки стануть у нагоді малим та дорослим — тим, хто вже зараз готовий дбати про своє безпечне майбутнє. 

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner