Українці продовжують ризикувати життям під час відпочинку на водоймах!

 

З початку року на водоймах країни загинуло 554 людини, з яких 53 - діти. Останнім часом кількість загиблих громадян на водних об'єктах країни збільшується. Так, лише впродовж минулої доби вода забрала життя 10 громадян, з яких п'ятеро - діти.
Нажаль смертельний випадок зафіксовано і на Лиманщині. Так, 10 липня до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що на Голубих озерах ймовірно потонула дівчинка 2012 року народження, яка відпочивала разом з батьками. Тіло потонулої дитини на відстані 20 метрів від берега на глибині 2 метрів було виявлено водолазами  рятувальної станції № 9 Комунальної спеціалізованої аварійно-рятувальної служби. 
З метою попередження нещасних випадків на воді та профілактики виникнення пожеж в екосистемах, 10 липня інспекторським складом 21-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області спільно з представником Державного підприємства «Лиманське лісове господарство» проведено рейд біля Ломоносівського озера - улюбленого місця відпочинку багатьох жителів міста Лиман, яке розташоване поруч з лісовим масивом. Співробітники ДСНС попередили відпочиваючих не заходити у воду у стані алкогольного сп’яніння та застерегли батьків не залишати дітей біля водойми без нагляду, адже саме ці порушення в більшості випадків призводять до трагічних наслідків.  Під час рейду серед відпочивальників розповсюджувалися пам’ятки щодо заходів безпеки на водоймах та під час відпочинку в екосистемах.  

Шановні громадяни! Дбайте про свою безпеку і у випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner