Звернення міського голови з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні!

 

20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. Цього дня ми віддаємо шану, всім тим, хто загинув заради європейського майбутнього нашої країни, хто боровся заради справедливості й законності в Україні.
Вісім років тому сотні тисяч українців стояли на смерть на Майдані в ім’я правди й свободи, захищали демократичні цінності та європейські ідеали всіх українців, виборювали щасливе майбутнє всьому українському народові. 
Найжахливіші дні в новітній історії нашої незалежної держави українці пережили на Майдані 18-21 лютого 2014 року коли почався масовий розстріл учасників Революції Гідності. В ті дні загинуло близько 84 людей. Розстріл демонстрантів відбувався в мирний час в демократичній країні. Ці події сколихнули світ, ці дні змінили українців!  Вся країна змінилась, кожен українець замислився над власною причетністю до долі країни… Кожен з нас зрозумів, що побудувати щасливе майбутнє ми здатні лише разом! Не минуло й кількох місяців коли на українські кордони зазіхнув ворог. 
Натхненні величним подвигом Героїв небесної Сотні, які віддали життя заради нового майбутнього України тисячі героїв з Майдану та з усієї країни, вирушили захищати свою державу на Схід країни. Не мало й лиманців стало на захист Батьківщини. Деякі з них не повернулися додому віддавши своє життя заради України. Загинули смертю героїв: Володимир Бражник, Геннадій Запара, Ростислав Проньков, Сергій Карпо, Олексій Кудрявцев, Дмитро Красногрудь. Їхню самопожертву та героїзм заради миру на нашій землі ми будемо пам’ятати вічно! Шануймо пам’ять всіх героїв, які віддали життя заради нового європейського майбутнього та в ім’я незалежності нашої країни! Вічна пам’ять героям, щира вдячність та низький уклін їхнім рідним й близьким!
Слава Україні! Героям слава!

Міський голова Олександр Журавльов

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner