Звернення міського голови з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

 

Шановні учасники бойових дій на території інших держав та ветерани війни в Афганістані! Дорогі земляки! 
15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цього дня ми вшановуємо пам’ять тих, хто загинув виконуючи свій інтернаціональний військовий обов’язок та віддаємо данину поваги всім, хто звершував миротворчу місію на території інших держав. Захищати Батьківщину - це найпочесніша місія, проте йти на смерть заради порятунку інших народів - це висока самопожертва, яка притаманна не кожному. 
Тисячі українських воїнів з готовністю захищають не тільки рідну землю, а й з мужністю та честю виконують свій військовий обов’язок на території інших держав, захищаючи інші народи. 
Більше ніж 30 років тому 15 лютого 1989 року завершилася жахлива війна в Афганістані. Участь в тій війні взяли більше 160 тисяч українських вояків, з них додому не повернулися близько 3 тисяч.
Не оминула ця біда й Лиманської землі. В Афганістані воювали понад 100 наших земляків. Троє з них героїчно загинули - рядовий Василь Морозов та єфрейтор Олександр Полухін з Дробишево, старший сержант Володимир Мельников із Шандриголово. Вони з мужністю і честю виконали свій військовий обов’язок, здобувши шану й повагу своїх земляків. Лиманці ніколи не забудуть їх імена, вони назавжди вписані в звитяжну та героїчну історію нашого краю. У цей день ми також вшановуємо всіх учасників бойових дій на території інших держав. За часи незалежності українські військові брали участь у військових операціях з підтримання миру в Югославії, Грузії, Боснії і Герцоговині, Македонії, Анголі, Косово, Афганістані, Конго, Сьєра-Леоне, Іраку, Лівані та інших. Це справжні герої, які за покликом серця, не шкодуючи власного життям, захищали тих, хто найбільше цього потребує.
Висловлюю щиру вдячність всім учасникам бойових дій на території інших держав, за їх героїзм та самопожертву, мужність, вірність обов’язку та високу громадянську позицію. 
Свою мужність й відвагу українські військові доводять й сьогодні, коли Україна переживає тяжкі випробування, коли гинуть мирні люди у війні на Донбасі, вони доводять всьому світові, що Українська нація - сильна, незалежна й незламна! 
Схилимо голови в знак поваги перед усіма українськими воїнами, які віддавали й віддають свої життя заради найвищих цінностей - миру та свободи, як у себе на Батьківщині так, й у всьому світі.
Шановні ветерани Афганської війни, учасники бойових дій на території інших держав, бажаю вам найміцнішого здоров’я, душевної рівноваги, злагоди, добробуту й сімейного благополуччя, миру, любові й достатку в кожну домівку!

Лиманський міський голова Олександр ЖУРАВЛЬОВ
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner