Умови прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2022 році

 

Відповідно до Наказу МОН України № 1098 від 13.10.2021 року було затверджено Умови прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2022 році. Ці Умови є обов’язковими для закладів вищої освіти.
Для абітурієнтів, які бажають отримати ступінь бакалавра, трохи змінився перелік конкурсних предметів, результати ЗНО з яких доведеться подавати для вступу.
На вступників-магістрів теж чекають зміни, зокрема для більшості з них у 2022 році вступні випробування відбуватимуться з використанням організаційно-технологічних процесів зовнішнього незалежного оцінювання.
У 2022 р. вступники зможуть подавати сертифікати ЗНО 2019, 2020, 2021 та 2022 років.
Вступники матимуть можливість подати до п’яти заяв на місця державного та регіонального замовлень у фіксованих і відкритих конкурсних пропозиціях (бюджетна форма навчання). У кожній із цих заяв вступники мають зазначити її пріоритетність відносно інших заяв (де 1 – найвища пріоритетність). Зазначена пріоритетність заяви зміні не підлягає.
Кількість заяв, які можна подати на контрактну форму навчання (небюджетні конкурсні пропозиції) у 2022 році зменшилася до двадцяти.
Щодо термінів проведення вступної кампанії, то вони суттєво не змінилися.  Реєстрація електронних кабінетів вступників розпочнеться, як і торік, 1 липня, а подання заяв – із 14 липня. Вступні іспити, творчі конкурси (якщо це потрібно для вступу) проводитимуть також із 1 липня, а співбесіди – з 17 до 19 липня.  
Рекомендації до зарахування надаватимуть не пізніше, як 27 липня.
Детальніше за посиланням

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner