У проєкті "Поліцейський офіцер громади" беруть участь шість ТГ Краматорського району

 

Краматорська, Миколаївська, Лиманська, Олександрівська, Черкаська та Андріївська громади вже отримали поліцейських офіцерів, які постійно знаходяться на території обслуговування та перебувають на зв'язку з населенням.
Проект «Поліцейській офіцер громади» на території Краматорського району розпочався з кінця 2020 року - тоді своїх правоохоронців отримали Черкаська, Миколаївська, Лиманська та Олександрійська громади. Нещодавно до них долучились Андріївська та Краматорська ТГ. 
На території обслуговування поліцейські офіцери громади постійно проводять перевірку облікових осіб та профілактичну роботу з ними - у 2021 році було здійснено понад 2 тисячі таких відвідувань.
Перевірялись об'єкти торгівлі - магазини та ринки: на предмет дотримання благоустрою, торгівлі у невстановлених місцях та порушення порядку провадження господарської діяльності. Документувались факти самогоноваріння та здійснювалось знищення самогону та бражної сировини (загалом понад 1000 літрів).
Поліцейські офіцери громад здійснили близько 150 профілактичних відвідувань домашніх кривдників, винесли 5 термінових заборонних приписів та задокументували 22 факти домашнього насильства (як адміністративного, так і кримінального характеру). Виявлено 15 фактів ухилення від виконання батьківських обов'язків, з проблемних сімей вилучено 11 дітей - вони були поміщені до центрів соціально-психологічної реабілітації та дитячих лікарень. 
Впродовж минулого року на території Черкаської, Миколаївської, Лиманської та Олександрівської громад було зафіксовано 224 кримінальних правопорушення - переважно, це майнові злочини, нанесення тілесних ушкоджень. Матеріали за 90 провадженнями вже направлені до суду.
При цьому постійно вдосконалюється комунікація між поліцейськими офіцерами громад та місцевими мешканцями. Проводяться спільні профілактичні заходи, надається інформаційна та практична допомога, зокрема, були розкриті такі злочини, як незаконне заволодіння транспортним засобом та умисне вбивство. 

Краматорське районне управління поліції Донецької області
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner