Звернення міського голови з нагоди Дня пам’яті Героїв Крут!

 

Шановні мешканці Лиманщини!
29 січня 1918 року - цей день увійшов в історію України, завдяки непересічній події — героїчного бою під Крутами. Кожного року в цей день вся Україна вшановує пам’ять Героїв Крут.
Понад 100 років минуло від того пам’ятного бою біля станції Крути, коли декілька сотень київських студентів та гімназистів вступили у нерівне протистояння з набагато чисельнішою більшовицькою армією. 
Того дня юнаки, які ніколи не тримали зброю у руках, героїчно вистояли у нерівному бою та ціною власних життів призупинили наступ більшовицьких військ на Київ. Це дало змогу українському урядові підписати Брестський мир, за яким відбулося визнання нової Української держави на міжнародному рівні. 
Тому подвиг Героїв Крут неможливо переоцінити, своєю мужністю та відвагою вони завоювали найголовніше - можливість, щоб Україну “побачив Світ”! Їхній подвиг можна прирівняти з подвигом сучасних військових, які відстоюють незалежність Української держави у військовому конфлікті на Сході країни. 
Зараз українці мужньо борються за свою державу та доводять всьому світові, що не поступляться й до останнього будуть захищати кожний клаптик рідної землі! 
Сьогодні Україну “побачив Світ”! Побачив її мужніх синів і дочок, які навіть ціною власного життя доводять - Україна незалежна, демократична вільна держава, яка варта поваги й визнання всього Світу! 
Вшануймо пам’ять загиблих під Крутами, їхній подвиг в ім’я Батьківщини! Схилимо низько голови перед пам’яттю тих, хто віддав власне життя, відстоюючи незалежність та суверенітет України!
Вічна слава Героям України!

Лиманський міський голова Олександр Журавльов

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner