Служба зайнятості – партнер на ринку праці: підсумки та пріоритетні напрями роботи

 

27 січня у Лиманському міському центрі зайнятості проведено чергове засідання Ради роботодавців щодо підведення підсумків та визначення  пріоритетних напрямків подальшої роботи.
Відкриваючи захід директорка Лиманського міського центру зайнятості Тетяна Єрьоменко зазначила підсумкові показники за звітний рік з обліку та працевлаштування безробітних, навчання під замовлення роботодавців, участі у громадських роботах та роботах  тимчасового характеру, надання профорієнтаційних послуг клієнтам. Особливу увагу було приділено працевлаштуванню на нові робочі місця під час реалізації державних програм та проектів у Лиманській міській територіальній громаді. Директорка звернула увагу присутніх на важливість взаємодії в напрямку покращення соціальної відповідальності представників бізнесу, легалізації найманої робочої сили та оплати праці. Презентувала нову модель надання клієнтоорієнтовних послуг центру зайнятості.
«Поглиблення співпраці з роботодавцями та місцевими органами влади це важлива складова ідеології втілення нової моделі», - зазначила Тетяна Єрьоменко.  
З зацікавленістю та активним обговоренням учасники заходу сприйняли інформацію про новітні зміни служби зайнятості та розширення можливостей професійного навчання: дуальної форми, підтвердження результатів неформального навчання та новітні навчальні програми Донецького центру професіно-технічної освіти. У тому числі були презентовані онлайн курси з актуальних питань використання реєстраторів розрахункових операцій і  опанування цифрових навичок. 
Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Наталія Грищенко звернула увагу на результати співпраці з роботодавцями у тому числі на рекрутингових засадах та з використанням сучасних електронних сервісів служби зайнятості. Приділила увагу питанню щодо дисбалансу попиту та пропозицій робочої сили та  переважності заявлених вакансій з мінімальним рівнем заробітної плати.
Начальник відділу економічного розвитку і торгівлі Ганна Андрєєва надала присутнім інформацію щодо створення нових робочих місць в рамках реалізації інвестиційних та інфраструктурних проектів на території Лиманської міської територіальної громади, повідомила про перспективи участі підприємців у конкурсному відборі проєктів суб’єктів малого та середнього підприємництва на отримання фінансової підтримки для створення та розвитку бізнесу. 
На засіданні були розглянуті проблемні питання зайнятості населення в громаді, особливо мешканців старостинських округів, що є однією з гострих соціально-економічних проблем, та шляхи їх вирішення.
Заступник директора Центру первинної медико-санітарної допомоги Валентина Д’яченко доповіла про стан вакцинації у громаді, її вплив на здоров’я населення та діяльність установ і підприємств. Акцентувала увагу на реформування первинної ланки надання медичних послуг в сільській місцевості задля збереження штатних працівників.
За результатами засідання визначено напрями подальшої співпраці та взаємодії з метою розвитку партнерських відносин з роботодавцями,  вирішення проблемних питань щодо створення нових та збереження існуючих робочих місць, шляхів подолання тіньової зайнятості, реалізації та провадження в діяльність спільних проектів тощо.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner