На Лиманщині розпочалася зернозбиральна кампанія!

 

З метою попередження виникнення пожеж і загорянь на хлібних масивах співробітники 21-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС у Донецькій області провели інформаційно-профілактичний рейд по місцям збору врожаю.
Під час рейду співробітники ДСНС провели інструктаж з особами, задіяними у збиранні зернових, та наголосили на необхідності дотримання протипожежних заходів у місцях збирання, переробки й зберігання зернових. Особливу увагу співробітники Служби порятунку звернули на необхідності проведення обкосів та обпашки зернових масивів, встановленню попереджувальних знаків, справності та забезпеченості первинними засобами пожежогасіння сільськогосподарської техніки, а також чергуванню добровільної пожежної охорони на пристосованій для пожежогасіння техніці.
Найчастіше основними причинами виникнення пожеж під час жнивної кампанії є необережне поводження з вогнем, випалювання стерні, а також порушення правил експлуатації машин та агрегатів.
Шановні громадяни!
Державна служба України з надзвичайних ситуацій наголошує! У період збирання врожаю категорично забороняється:
- палити біля хлібних масивів;
- розкладати багаття на полях та поблизу них;
- спалювати стерню, післяжнивні залишки;
- полювати неподалік ланів;
- допускати проїзд чи стоянку техніки, окрім спеціально обладнаної, ближче, ніж за 100 м від хлібних масивів;
- дорослі повинні нагадати дітям про правила пожежної безпеки та подбати, щоб вони не бавилися з вогнем поблизу сільгоспугідь;
- зернозбиральна техніка має виходити в поле справною та повинна бути обладнаною первинними засобами пожежогасіння. Зокрема, вогнегасниками, лопатами та мітлами-хлопушками;
- обов'язкова наявність іскрогасників на тракторах.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner