ДСНС застерігає про пожежну небезпеку в екосистемах

 

За даними УкрГідрометцентру, на початку липня на території Донецької області збережеться надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека. З метою профілактики та попередження виникнення пожеж, рятувальниками ДПРЗ-21 ГУ ДСНС України у Донецькій області 29 та 30 червня  було проведено профілактичні рейди по місцям масового відпочинку населення в екосистемах.
Відвідавши Щурівську та Брусівську зони відпочинку, рятувальники застерігли громадян не заїжджати до лісу на автомобілях, не залишати після себе непогашені багаття чи недопалки, адже найменша іскра може спричини пожежу. Окремо співробітники ДСНС звернулися до громадянам, які в цей час відпочивали з дітьми, та закликали не залишати малечу без нагляду та навчати їх основним правилам безпеки життєдіяльності.
Співробітники ДСНС рекомендували населенню не засмічувати там де відпочивають, адже навіть залишене на галявині скло може спрацювати як лінза, фокусуючи сонячні промені, і як наслідок – у спекотну сонячну погоду спричинити загоряння. Також працівники Служби порятунку нагадали відпочиваючим про адміністративну відповідальність за порушення вимог правил пожежної безпеки в лісових масивах.
Під час інформаційного заходу рятувальники поширили серед населення листівки з питань пожежної безпеки.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner