Рятувальники Лиманщини нагадали сільгоспвиробникам вимоги пожежної безпеки під час збирання врожаю.

 

26 червня з метою запобігання виникненню пожеж та надзвичайних ситуацій під час збиральної кампанії, співробітники 21-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області взяли участь у нараді, організованою керівництвом Лиманської міської ради, щодо готовності сільгосппідприємств Лиманської об’єднаної територіальної громади до збирання врожаю. На заході були присутні працівники сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств громади.
Під час проведення наради рятувальниками було приділено увагу питанням справності сільськогосподарської техніки та забезпечення її первинними засобами пожежогасіння, наявності попереджувальних знаків з боку автодоріг, проведенню обкосів та обпашки зернових масивів, проведенню інструктажів з особами залученими у збиранні врожаю, організації цілодобового чергування членів добровільних пожежних команд господарств на пристосованій для пожежогасіння техніці. Також присутні були ознайомлені з вимогами пожежної безпеки до об’єктів зберігання зерна, зокрема обладнання їх автоматичними установками пожежної сигналізації та системами оповіщення про пожежу, наявності необхідної кількості та стан шляхів евакуації, відповідності електричних мереж, забезпечення первинними засобами пожежогасіння, внутрішнім та зовнішнім протипожежним водогоном.
Особливу увагу співробітники ДСНС акцентували на забороні спалювання стерні та післяжнивних залишків у період збирання врожаю, а також нагадали про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення даних вимог.
Наприкінці заходу фахівці ДСНС кожному вручили листівки щодо дотримання вимог пожежної безпеки під час жнив.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner