На Лиманщині відкрили насіннєво-селекційний центр

 

Сьогодні на базі ДП "Лиманський лісгосп"відбулось відкриття насіннєво-селекційного центру, побудованого в рамках президентської програми Велике будівництво. 
На заході були присутні т.в.о. міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець, голова комітету ВР з питань екологічної політики Олег Бондаренко, голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Кириленко, начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Стороженко та Лиманський міський голова Олександр Журавльов.
Відтепер на базі центру вирощуватимуть садивний матеріал на основі технологій шведської компанії ВСС АВ. Щорічно цей лісорозсадницький комплекс вироблятиме по 1 200 000 сіянців сосни. У майбутньому завод працюватиме на листяні породи, а також забезпечуватиме садивним матеріалом сусідні регіони.
Насіннєво-селекційний центр включає цех переробки та висівання насіння, теплицю для вирощування сіянців із закритою кореневою системою, майданчик дорощування, лісові насіннєві плантації та обладнання для тривалого зберігання насіння..
«Повноцінна робота такого центру матиме далекосяжні позитивні результати. Відновити лісові насадження, втрачені внаслідок війни та пожеж, – це питання стратегічне. І тепер ми станемо значно ближче до його вирішення.» - зазначив Павло Кириленко.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner