До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

 

Сьогодні до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбулося покладання квітів до Пам’ятного знаку постраждалим внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.
До присутніх ліквідаторів зі словами вдячності звернувся міський голова Олександр Журавльов: “Шановні ліквідатори від імені всієї громади висловлюю щиру вдячність за Вашу жертовність, мужність, відданість обов’язку та неймовірну сміливість, з якою, незважаючи на смертельну небезпеку, Ви стали на наш захист від смертельного атому. Низько вклоняюсь пам’яті тих, хто віддав життя заради порятунку людства.” Хвилиною мовчання вшанували пам’ять померлих від атомної стихії.
Далі у Центрі культури і дозвілля м. Лиман відбулося засідання круглого столу за участі керівництва міської ради, ліквідаторів та представників відповідних організацій і закладів соціальної сфери. 
Міський голова нагородив учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС пам’ятними медалями до 35-ї річниці Чорнобильської катастрофи та вручив Подяки  “За мужність, самовідданість і героїзм, проявлені під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильський АЕС, активну участь у діяльності громадської організації “Союз Чорнобиль” та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС”. 
Також відбулась презентація книги Олександра Пасічника, а саме нового альманаху  (друге видання, присвячене Чорнобильській катастрофі) «ПУЛЬС СОВІСТІ». 
На сторінках альманаху згадуються наші земляки - лиманці, які брали участь у ліквідації аварії на станції. У своєму зверненні автор зазначив: «Книга присвячується всім, хто безпосередньо, не зважаючи на небезпеку для власного життя, робили все для того, щоб зменшити руйнівні наслідки трагедії, тим, хто загинув, втратив здоров'я і помер раніше терміну, тим, хто не один рік свого життя віддав ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи».
На заході виступив голова Громадської організації “Союз Чорнобиль” Ілля Кизим. Про стан виплати пенсій ліквідаторам, соціальної допомоги та надання медичного обслуговування ліквідаторам доповіли: Ганна Мальченко начальник Управління соціального захисту населення, Лариса Сериця - медичний директор КНП «Лиманська центральна районна лікарня», Валентина Дьяченко - медичний директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги», Юлія Гамаюнова - начальник відділу обслуговування громадян №3 (сервісний центр) управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.  
Присутні ліквідатори мали змогу запитати найболючіші питання, які їх турбують керівникам соціальних та лікувальних установ Лиманської громади. 
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner