У колі однодумців(захід у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»)

 

8 грудня фахівцями навчально-методичного кабінету практичної психології й соціальної роботи управління освіти, молоді та спорту за участю представників Служби у справах дітей (Чепак Л.О.), ювенальної превенції відділу поліції міста Лиман (Кравцова Т.В.) та Лиманського Центру соціальних служб (Теліус А.В. та Дворникова М. В.) на базі ЗОШ№4 був проведений семінар-тренінг із заступниками директорів з навчально-виховної роботи, які опікуються питаннями попередження й подолання насильства щодо дітей. 
Під час спільної роботи визначено актуальність та пріоритетність  питань протидії насильству над дітьми у роботі заступників директорів закладів освіти; учасниками заходу опрацьовано індикатори, які можуть вказувати на насильство, визначено причини і наслідки насильства щодо дітей. У рамках заходу практичний психолог ЗОШ №4 Лушин С.Г. ознайомив заступників директорів із механізмами самозахисту, які виникають у дітей, що зазнали насильства, та особливостями їх поведінкових проявів. 
У групових формах роботи учасники семінару-тренінгу мали змогу опрацювати алгоритм виявлення та реагування на випадки насильства в закладах освіти. Завершенням заходу стало обговорення питань взаємодії між суб’єктами реагування у сфері запобігання та протидії насильству над дітьми.  
Спільним знаменником заходу стала необхідність консолідації зусиль щодо попередження й протидії насильству над дітьми! 
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner