День відкритих дверей центру зайнятості

 

Інвалідність – соціальне явище, уникнути якого не може жодна держава. В Україні, як і в усьому світі, проблема інтеграції інвалідів в суспільство є однією з актуальних соціальних проблем і метою соціальної реабілітації інвалідів є забезпечення зайнятості цієї категорії громадян. Саме тому 20.06.2018  в  Лиманському МЦЗ пройшов День відкритих дверей центру зайнятості для осіб з інвалідністю. Основною метою заходу було наближення послуг що надаються державною службою зайнятості, налагодження взаємовигідних партнерських відносин та координації зусиль служби зайнятості, соціальних партнерів та роботодавців щодо забезпечення сприянню повній зайнятості населення.
Присутні були проінформовані про ситуацію на ринку праці в регіоні, ознайомлені зі  своїми правами та обов’язками, також були ознайомленні з новим web- сайтом  «Єдине соціальне середовище зайнятості» та «Електронним кабінетом безробітного», що прискорює доступ клієнтів до послуг та надає їм можливість отримати необхідну інформацію у дистанційному форматі. 
В рамках «Дня відкритих дверей  центру зайнятості»  учасники заходу отримали інформацію про діяльність «Консалтингового простіру» та діючих грантових програм на створення, розвиток та підтримку існуючого бізнесу. Учасників було ознайомлено з реалізацією проекту «Український донецький куркуль» та умовами участі у ньому. Враховувалися проблемні питання працевлаштування осіб з інвалідністю, невідповідність вже наявних у них професій, недостатній рівень заробітної плати тощо. Зверталася увага на нові форми сприяння працевлаштуванню: допомога в підготуванні та запису відео-резюме використання on-line співбесіди, для осіб, які не мають професії, або тривалий час не працювали за професією – можливість придбання нової професії, підвищення кваліфікації в тому числі із застосуванням дистанційних технологій. Після жвавого обговорення теми заходу усіма учасниками та розгляду переліку послуг,  присутні прийшли до висновку, що втілення в роботу нових підходів підвищують конкурентоспроможність при працевлаштуванні
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner