Звернення міського голови з нагоди Дня пам’яті жертв Голодоморів

 

Шановні Лиманці та гості нашої громади!
Щороку в останню суботу листопада в Україні вшанують пам'ять жертв голодоморів: У ХХ сторіччі українці пережили три голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Цього року виповнюються 100 -ті роковини від початку голодомору 1921-22 років та 75 - ті роковини від початку голоду 1946-47 років. 
Ці трагедії вписані болісними сторінками в історію нашого народу.  Найжахливішим з Голодоморів в Україні - є штучно спричинений масовий голод 1932–1933 років, який світова спільнота визнала Геноцидом української нації. 
Роки минають, але пам’ять не минає - вона вічна. Ті жахливі події, страхіття та біль, який пережив наш народ забути неможливо. Ця пам’ять буде жити вічно у кожному з нас чиї діди й прадіди вижили у той смертельний голод та передали цю пам’ять нам разом з генами. Ми з вами — це жива пам’ять про незліченні, колосальні жертви нашого народу, про мільйони невинно заморених голодом. 
Згадаймо у цей скорботний день нашу загальнонаціональну трагедію, яка набула світового значення, яку можна прирівняти хіба що з людськими втратами України у Другій світовій війні. Згадаймо, як у 1932-33 роках в Україні щодня, щогодини, щохвилини мученицькою смертю помирали безвинні жертви сталінського режиму. 
Схилимо низько голови у скорботі та вшануймо пам’ять мільйонів загиблих наших земляків, яких безжалісно забрав Голодомор! Нехай ніколи не повториться подібна трагедія ніде в світі. Вічна й світла пам'ять мільйонам наших земляків загиблих від голоду!
Вшануймо пам’ять загиблих від голоду, долучившись до Всеукраїнської акції “Запали свічку”. 27 листопада о 16.00 запаліть свічки пам’яті в своїх оселях.  

Лиманський міський голова Олександр Журавльов 
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner