До уваги суб’єктів аквакультури

 

Інформація щодо подання звітності за формою №1 А – риба (річна) Виробництво продукції аквакультури за 2021 р.
Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Донецькій області (далі – Донецький рибоохоронний патруль) нагадує суб’єктами аквакультури про необхідність надання до 10 січня 2022 року звітності за формою № 1 А – риба (річна) «Виробництво продукції аквакультури за 20__ р.», затвердженою наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 21.03.2012 № 141 (далі – Звітність за формою № 1 А – риба (річна)), яку можна завантажити за посиланням.
Донецький рибоохоронний патруль наголошує, що Звітність за формою № 1 А – риба (річна) має містити повну та достовірну інформацію про виробництво продукції аквакультури за 2021 рік та бути заповнена відповідно до затвердженої Інструкції щодо її заповнення, на підставі даних спеціальних форм первинної документації для суб’єктів рибного господарства в галузі аквакультури, затверджених  наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 19.06.2012 № 362.
З метою попередження припущення помилок суб’єктами господарювання при складанні Звітності за формою № 1 А – риба (річна), розглянемо більш детально інформацію щодо її заповнення.
У верхній частині звіту вказують код за ЄДРПОУ (для юридичних осіб) або реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб - підприємців), або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті). В адресній частині звіту вказують найменування респондента, що подає звіт (для юридичних осіб - згідно з установчими документами), його місцезнаходження (для фізичних осіб - підприємців - місце проживання).
Показники звіту за всіма розділами заповнюють в одиницях виміру, визначених бланком, з одним знаком після коми. Так, площа водних об’єктів має зазначатись у гектарах, квадратних метрах, кубічних метрах. Кількість рибопосадкового матеріалу, ремонтно-маточного поголів’я - у тисячах штук. Вага рибопосадкового матеріалу, ремонтно-маточного поголів’я, товарної риби (у тому числі, декоративних (акваріумних) риб), обсяги витрат кормів та внесення добрив - у кілограмах. Вартість продукції аквакультури - у тисячах гривень. У рядках звіту, де показники відсутні, необхідно ставити прочерк.
У розділі І «Баланс площ виробничих потужностей водних об’єктів за звітний рік», відображають дані щодо наявності та руху протягом року виробничих площ за категоріями водних об’єктів. У разі наявності водних об’єктів, не передбачених цим розділом, їх слід відобразити у рядках 10, 11, 19 і 20.
Під час переведення вирощувальних площ у нагульні для вирощування товарної риби такі зміни відображають відповідно у графі 2 в рядках 07, 14 і 17 та у графі 3 в рядках 04, 05, 06, 13 і 16.
За умови переведення нагульних площ під вирощування рибопосадкового матеріалу такі зміни відображають відповідно у графі 2 в рядках 04, 05, 06, 13 і 16 та у графі 3 в рядках 07, 14 і 17.
У всіх рядках розділу I дані графи 4 повинні дорівнювати даним графи 1 плюс дані графи 2 мінус дані графи 3.
У графі 5 відображають дані щодо площ водних об’єктів, які фактично були в експлуатації протягом звітного року.
У розділі II «Наявність ремонтно-маточного поголів’я» відображають дані щодо наявності ремонтно-маточного поголів’я за видами риб станом на початок звітного року (За всіма рядками графа 1 дорівнює сумі граф 3, 5, 7, 9, 11 і 13; графа 2 - сумі граф 4, 6, 8, 10, 12 і 14).
В розділі III «Вирощування рибопосадкового матеріалу» відображають джерела отримання, результати відтворення, вирощування та вилову рибопосадкового матеріалу за видами риб, за віковими категоріями рибопосадкового матеріалу та в розрізі категорій водних об’єктів за звітний рік.
У графах 1 і 2 відображають загальну масу та кількість рибопосадкового матеріалу, отриманого, вирощеного, виловленого, купленого, посадженого на зимівлю. Дані щодо маси та кількості рибопосадкового матеріалу за видами риб відображають у графах 3 - 16.
За всіма рядками графа 1 дорівнює сумі граф 3, 5, 7, 9, 11 і 13; графа 2 - сумі граф 4, 6, 8, 10, 12 і 14.
Інформацію щодо личинок (рядки 25, 26 і 48) проставляють за джерелами їх отримання.
Характеристику вирощеного та виловленого рибопосадкового матеріалу (за віковими категоріями) наводять у рядках 27 - 47.
Дані щодо маси та кількості рибопосадкового матеріалу (за віковими категоріями), купленого в інших суб’єктів господарювання для забезпечення потреб виробництва, відображають у рядках 48 - 52.
Масу та кількість цьоголіток і дволіток, яка залишена у суб’єкта та посаджена на зимівлю, відображають у рядках 53 і 54.
Розділ IV «Вирощування товарної продукції» характеризує показники вирощування товарної риби за категоріями водних об’єктів та видами риб за звітний рік. У разі вирощування товарної риби у водних об’єктах, не визначених цим розділом, їх слід відобразити у рядках 59 і 60.
У графі 1 у рядках 55 - 60 вказують площі водних об’єктів, які були зариблені під вирощування товарної риби.
Дані щодо обсягу вирощеної товарної риби (в цілому та за видами риб) в розрізі категорій водних об’єктів наводять у графах 2 - 9 в рядках 55 - 60.
За всіма рядками графа 2 дорівнює сумі граф 3 - 8.
У розділі V «Вилов товарної продукції» відображають дані щодо результатів вилову товарної риби за звітний рік за категоріями водних об’єктів та видами риб. У разі вилову товарної риби у водних об’єктах, не визначених цим розділом, їх слід відобразити в рядках 65 і 66.
У графі 1 у рядках 61 - 66 відображають площу водних об’єктів, яку обловлено для отримання товарної риби.
Дані щодо обсягу виловленої товарної риби (в цілому та за видами риб) проставляють у графах 2 - 9 в рядках 61 - 66.
За всіма рядками графа 2 дорівнює сумі граф 3 - 8.
Розділ VI «Витрати кормів та внесення добрив» містить показники щодо загальних витрат кормів та добрив (у цілому та за видами риб), використаних у звітному році на вирощування рибопосадкового матеріалу, ремонтно-маточного стада, товарної риби.
Дані щодо кількості кормів (у натуральному вираженні), витрачених на вирощування рибопосадкового матеріалу, ремонтно-маточного стада, товарної риби, відображають у графах 1 - 8 в рядках 67 - 71.
Дані щодо кількості внесених добрив за видами (органічні та мінеральні) відображають у графах 1 - 8 в рядках 72 - 74. Обсяг внесених добрив проставляють у натуральних одиницях (без перерахунку на діючу речовину).
За всіма рядками графа 1 дорівнює сумі граф 2 - 7.
У розділі VII «Економічні показники виробництва продукції аквакультури» відображають дані щодо економічних показників виробництва продукції аквакультури (у цілому та за видами риб) за звітний рік: у рядках 75 - 85 - кількість та вартість аквакультури, яка була реалізована (у цілому та за основними видами продукції), у рядках 86 і 87 - кількість та вартість аквакультури, вселеної у природні водні об’єкти загальнодержавного значення.
За всіма рядками графа 1 дорівнює сумі граф 3, 5, 7, 9, 11 і 13; графа 2 - сумі граф 4, 6, 8, 10, 12 і 14.
Вартість продукції аквакультури наводять за фактичними цінами виробника (без врахування податку на додану вартість, акцизного податку та інших непрямих податків), за якими її було реалізовано.


 
Показники щодо видів риб, не передбачених переліком, включаючи декоративних (акваріумних) риб, за всіма розділами проставляють у графі «інші».
Розшифровку назв інших видів риб, у тому числі декоративних (акваріумних), за всіма розділами наводять у поясненнях до звіту.
У разі виникнення питань пов’язаних зі складанням Звітності за формою № 1 А – риба (річна), суб’єкти господарювання можуть звернутися до спеціалістів відділу іхтіології, регулювання рибальства та меліорації Донецького рибоохоронного патруля особисто або за телефоном (06262) 2 99 04.
#donetskfishpatrol #рибоохороннийпатруль #донецькийрибоохороннийпатруль #рибнийпатруль #рибоохорона #новини #новости #донецкаяобласть

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner