Будьте обережними: на території громади розпочато пероральну імунізацію диких м’ясоїдних тварин проти сказу

 

Лиманське управління ГУ ДПСС в Донецькій області інформує населення, що з метою профілактики сказу та зменшення захворюваності серед диких тварин (вовки, лисиці та єнотоподібні собаки) на території Донецької області, в тому числі на території Лиманської МТГ буде проведено профілактичну пероральну імунізацію в дикій фауні. Тобто буде застосовано вакцину, яка потрапляє в організм тварини при поїданні. Лиманська громада отримала 18 тисяч доз вакцини. Вакциноутримуючі принади будуть розповсюджені територією громади шляхом ручного розкладання вздовж узбіччя автошляхів, узліссях, с/г угідь та в інших місцях, де мешкають тварини. Для цього створені спеціальні групи, до складу яких увійшли мисливці та спеціалісти ветмедицини, а також представники лісового господарства громади, які з 17 по 21 листопада 2021року проведуть усі відповідні заходи із розрахунку 25 доз вакцин на 1км2 території громади. 
В зв’язку з цим звертаємось до мешканців району, і особливо це стосується дітей та підлітків: ПРОХАННЯ НЕ ЧІПАТИ, НЕ БРАТИ ЇХ РУКАМИ, НЕ ПЕРЕНОСИТИ ТА НЕ РУЙНУВАТИ! Принада має вигляд брикетів коричневого кольору розміром з сірникову коробку. Просимо всіх дорослих провести роз’яснювальні бесіди з дітьми!
Нагадуємо, що сказ – це одна із найнебезпечніших інфекційних хвороб, якою хворіють не тільки всі види тварин, а й люди. Завжди ураження вірусом сказу проходить при контакті з хворою твариною, при укусах та ослиненні хворою твариною. Хворі тварини гинуть, помирають також і люди, якщо їм своєчасно не надана антирабічна допомога.
За більш детальною інформацією можна звертатись до державної установи ветеринарної медицини за телефоном – 4-21-41 (м. Лиман).
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner