Як мобільний Застосунок “SMART Місто” полегшує життя мешканців

 

В чотирьох містах Донеччини – Святогірську, Лимані, Авдіївці та Соледарі цього року буде впроваджено мобільний застосунок “Smart місто”.
Як він спростить повсякденне життя мешканців? Про це краще розкажуть жителі тих міст, де застосунок вже працює більше року.
Мешканка Дружківки Катерина Жемчугова зазначає: “У мобільному застосунку в мене налаштовані сповіщення від комунальних служб, управління соцзахисту, центру зайнятості. У застосунку відображається інформація стосовно відключення електроенергії, водопостачання внаслідок аварійних чи запланованих ремонтних робіт. Це дуже спрощує життя!”. 
З нею солідарні Олена Шевчук та Інна Сорокіна з Торецьку. Вони наголошують, що зручно моніторити інформацію, яку отримують вчасно від комунальних служб. Проте зізнаються, що часто в буденному житті користуються вкладкою «Спитай» аби знайти потрібну організацію та контактну інфу про неї: “Це дуже зручно, адже застосунок повністю інтегрований із google-картами, поштою та є можливість автонабору телефонних номерів».
У Слов’янську “Smart місто” був впроваджений одним з перших. Місцева мешканка Євгенія Сорокіна часто передивляється вкладку з графіком та маршрутом громадського транспорту, це допомагає відстежувати рух автобусів та маршруток.
“Коли у Фейсбуці починають обговорювати відсутність води та той факт, що люди про це не знали заздалегідь - я завжди скидаю в гілку обговорення у соцмережі посилання на сповіщення у застосунку. І наголошую: встановлюйте “Smart місто” і завжди будете знати про життя у своїй громаді”, - поділилася Євгенія.
Проєкт «Smart місто в малих громадах Донеччини», який є переможцем національного конкурсу інновацій EastCode 2021, реалізує ГО «Центр громадських ініціатив «Донбас» за технічного адміністрування Center42 у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру та за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.
#UNRPP, #EastCode2021 #ВсеБудеSmart #Соледар #Авдіївка #Лиман #Святогірськ #Smartмісто #ПРООН #cehrin.dn
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner