28 вересня відбулось урочисте відкриття єдиного в Україні велокомплекса із сучасною трасою BMX

 

На відкриття єдиного в Україні велокомплекса із сучасною трасою BMХ завітали голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, представник Офісу Президента України Дмитро Ткаченко, заступник голови ОДА Вадим Філашкін, Лиманський міський голова Олександр Журавльов.
«Це дуже значуща подія для нашого міста. Ми дуже раді, що у нас побудовано сучасний спортивний комплекс з велосипедного спорту, який стане ще одним приводом пишатися нашою громадою. Завдяки новому спортивному комплексу на Лиманщині будуть проходити, як обласні та Всеукраїнські, так і Міжнародні змагання з велосипедного спорту. 
Маю надію, що завдяки відкриттю спортивного комплексу з велосипедного спорту невдовзі, Лиманці, зможуть пишатися й новими досягненнями наших спортсменів саме у велоспорті.» - зазначів міський голова Олександр Журавльов
Згідно найсучасніших вимог облаштовано трек BMX, який включає стартову рампу заввишки 5 метрів з пневматичними стартовими воротами, що поставлено з Франції, чотири прямих з трамплінами висотою від 40 до 190 см та три віража – усі вони мають спеціальне поверхневе шарування, розмітку, огородження.
Зведено трибуни на 400 місць, по периметру встановлено зовнішнє освітлення з використанням сонячних батарей, навколо велотраси зроблено асфальтну велодоріжку, на фініші – суддівський пункт.
Поруч споруджено триповерховий гуртожиток, що має тренажерний зал із силовим та інтерактивним обладнанням, медичний і масажний кабінети, конференц-залу, їдальню та кімнати для проживання, з елементами доступності для осіб з інвалідністю. Також у рамках проєкту збудовано котельню задля опалення гуртожитку, а також господарську споруду з гаражем та приміщенням для ремонту і зберігання велосипедів. 
З нагоди цієї урочистої події, Олександр Журавльов вручив Сертифікат на отримання 15 велосипедів для комунального закладу “Донецька обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з велосипедного спорту”. 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner