Організація охорони праці суб’єктами господарювання

 

Налагодження безпечного процесу виробництва – це обов’язок кожного роботодавця. При відсутності у працівників необхідного обсягу знань щодо безпечного виконання робіт, досягнення цієї мети неможливо. На кожному підприємстві, в установі та організації (як приватної, так і державної або комунальної форм власності) має проводитися навчання та перевірка знань з охорони праці. Незалежно від того, є в організації фахівець з охорони праці чи ні, роботодавець має право покласти обов’язки, пов’язані з проведенням вступного інструктажу з охорони праці, на іншого співробітника. При цьому необхідно враховувати, що зазначені обов’язки можна покласти тільки на працівника, який пройшов навчання і перевірку знань вимог охорони праці в навчальних організаціях.
Де можна пройти навчання з питань охорони праці?
Навчання з питань охорони праці може проводитись як безпосередньо на підприємстві, так і навчальним центром.
Навчальний центр – суб’єкт господарювання, який проводить навчання та перевірку знань з питань охорони праці працівників інших суб’єктів господарювання.
Перелік суб’єктів господарювання, які проводять навчання та перевірку знань з питань охорони праці працівників інших суб’єктів господарювання, розміщений за посиланням
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner