Відділ охорони здоров'я інформує

 

НОВИНИ МЕДИЦИНИ  
Ефективні спостережні ради є сучасним інструментом корпоративного управління, який забезпечує закладам охорони здоров’я ефективне стратегічне планування та розвиток закладу. Тому до кінця року завершиться створення нормативної бази для подальшого формування спостережних рад управління закладами охорони здоров'я. “Зараз більшість закладів охорони здоров’я взагалі не має елементів корпоративного управління. Звідси ми маємо незрозумілий розподіл коштів, наданих їм від НСЗУ, відсутність планів розвитку закладів та системну потребу контролю лікарні з боку власника - місцевої влади. Спостережні ради - це сучасний та цивілізований шлях залучення до процесу розвитку закладу охорони здоров’я всіх стейкголдерів – депутатів місцевих рад, департаментів охорони здоров'я обласних адміністрацій представників медичних колективів, пацієнтських організацій тощо. Це напряму сприятиме покращенню надання медичних послуг. МОЗ вже розробив проєкт постанови Кабінету Міністрів України, до кінця року він має бути прийнятий”, - заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Так при підготовці нового проєкту постанови фахівці МОЗ та міжнародні експерти вивчили досвід корпоративного управління в закладах охорони здоров’я європейських країн. Він указує, що спостережна рада повинна також здійснювати організацію ефективного внутрішнього аудиту і контролю. Це дієвий інструмент контролю керівників лікарень, якості надання послуг, а також впливу на них з боку громад. Отже, нині пропозиції МОЗ містять конкретні інструменти для організації ефективного корпоративного управління таким чином, що гарантує якісну медичну допомогу, орієнтовану на пацієнта: повноваження спостережних рад розширюються з метою надання їм можливості впливати на роботу закладу, брати участь в обранні та звільненні керівництва, проводити внутрішній аудит медзакладу; представники громадськості утворюють більшість складу спостережної ради, з метою забезпечення незалежності судження при прийнятті рішень; члени спостережної ради отримують призначення на засадах їх кваліфікації та досвіду. 
Виконавчий комітет нагадує що ОГОЛОШЕНО  про намір утворення Спостережної ради при КНП «Лиманська центральна районна лікарня”»Лиманської міської ради та при КНП “ЦПМСД” Лиманської міської ради.
Пропозиції щодо включення представників до складу Спостережної ради від громадськості, громадських об’єднань та організацій надсилати у термін з 3.09.2021 по 16.09.2021 на електронну адресу Лиманської міської ради liman-zdrav@ukr.net  або у паперовому вигляді до відділу охорони здоров'я виконавчого комітету Лиманської міської ради.. У матеріалах необхідно зазначати: прізвище, ім’я та по-батькові представника, документи про відповідність вищезазначеним критеріям, назву громадського об’єднання (організації) з копіями установчих документів, контактні дані.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner