Робоча група з легалізації заробітної праці та ін. Лиманської міської ради продовжує свою роботу.

 

7 червня міжвідомча робоча група з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці, легалізації заробітної праці Лиманської міської ради здійснила візит до Дробишевського старостинського округу.
У роботі міжвідомчої робочої групи взяли участь начальник відділу контролю північного напрямку управління з питань праці Головного управління Держпраці у Донецькій області Станіслав Костіцин та головний державний інспектор відділу контролю північного напрямку Головного управління Держпраці у Донецькій області Ірина Винятинська.
У межах свого візиту група відвідала фізичних осіб-підприємців Олександра Калашнікова та Ірину Костирь Темою обстеження стали питання оформлення трудових відносин та легалізації заробітної плати. Спільно із старостою округу Інною Погуляй, група обговорила важливі питання у сферах соціального захисту населення та стану дотримання законодавства про працю суб’єктами господарювання смт. Дробишеве. За результатами складена довідка про стан оформлення трудових відносин та надано рекомендації.
Завдяки децентралізації працівники мають можливість отримати роз’яснення, адже саме на місцях інспектори праці надають всебічне консультування працівникам, які в свою чергу проінформовані про свої права, зокрема при оформлені на роботу та отриманні соціального пакета. Система соціального забезпечення включає: пенсії, допомогу тим, хто працює (при тимчасовій непрацездатності, вагітності і пологах тощо), оплату праці, допомогу сім’ям, в яких є діти, допомогу по безробіттю. 
Робота в даному напрямку продовжуватиметься й надалі, тож недобросовісні роботодавці повинні бути готові до візиту інспекторів праці Держпраці та інспекторів праці органів місцевого самоврядування.
Представники Управління Держпраці закликають: держава та твоє майбутнє починається з тебе, вимагай офіційного оформлення, будь на стороні закону.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner