Нафтогаз оголошує конкурс грантів «Енергія розвитку» на 2,5 млн. грн.

 

Представників громад, де Група Нафтогаз здійснює свою діяльність, у межах конкурсу «Енергія розвитку» навчать готувати і подавати заявки на фінансування соціально важливих проектів. А кожен із 25 проектів-переможців отримає по 100 тис. грн на реалізацію своєї ініціативи.
Нафтогаз як соціально відповідальна компанія опікується якістю життя у регіонах виробничої присутності, сприяє покращенню освіти, медичних послуг та інфраструктури у громадах. Саме тому компанія уже вдруге проводить конкурс проектів. Цього разу в ньому можуть взяти участь 90 громад з Харківської та Донецької областей. Йдеться про громади, розташовані у межах Юзівської ліцензійної ділянки, де компанія планує видобування газу.
«Успішне освоєння цієї площі надважливе для України, адже може відкрити нові значні поклади українського газу, який піде на потреби людей і промисловості. Та разом із енергетичною незалежністю для нас також має значення якість життя людей у регіонах, де ми працюємо. Ми хочемо дати поштовх до позитивних перетворень. Саме тому наш конкурс грантів, насамперед, сфокусований на освітній складовій: ми надаємо представникам громад знання про те, як залучити фінансування для реалізації їх ініціатив», – зазначив Максим Вітик, директор зі стратегічних проектів «Нафтогаз Розвідка та Видобування», директор ТОВ «Надра Юзівська» (оператор Юзівської ділянки).
Конкурс складається з кількох етапів. Найголовніший – освітній. Впродовж двох місяців представники громад будуть опановувати концепцію сталого розвитку, вивчати проектний підхід до управління громадою, складати бюджет проекту та управляти ризиками, практикуватимуть навички лідерства, командної роботи, комунікацій, а також дізнаються про основи фандрайзингу.
У листопаді журі визначить переможців, а до травня 2022 року громади мають реалізувати свої проекти.
«Вітаю майбутніх учасників конкурсу, адже саме освітня складова справді важлива і якісна. Після навчання ви зможете впевнено писати заявки в інші грантові організації», – зазначив Роман Кудрявцев, спеціаліст Виконавчого комітету Царичанської селищної ради, один з переможців першого конкурсу «Енергія розвитку». Проект передбачав закупівлю спеціалізованого обладнання і проведення 3-х освітніх модулів з ІТ-технологій «Програмування Python-Bot», «Web-Майстер» та «Графічний дизайнер».
Проекти учасників мають відповідати ключовим для Нафтогазу цілям сталого розвитку ООН:

·Ціль 3. Міцне здоров'я і благополуччя.

 Ціль 4. Якісна освіта.

 Ціль 6: Чиста вода та належні санітарні умови.

 Ціль 7: Відновлювана енергія.

· Ціль 11. Сталий розвиток міст та спільнот

· Ціль 17. Партнерство заради сталого розвитку.
Освітнім партнером конкурсу є Інститут партнерства та сталого розвитку, з яким був підписаний меморандум про співпрацю.
«Унікальна можливість для кожного з вас долучитися до навчання і до відкриття нових горизонтів. Я переконана, що «Енергія розвитку» – це проект майбутнього. В ньому закладається бачення успішної України на роки вперед. Це поєднання візії майбутнього і конкретних змін, які громади реалізовуватимуть в межах конкурсу», – сказала Дарія Мустафіна, засновниця та керівниця Інституту партнерства та сталого розвитку, експертка з проектного менеджменту, сталого розвитку, фандрейзингу.
Відео презентації конкурсу проектів доступна за посиланням.
Всю інформацію про проекти корпоративної соціальної відповідальності Групи Нафтогаз можна знайти на сайті https://csr.ugv.com.ua/

Організатор: https://www.facebook.com/NaftogazSD

Департамент з інтегрованих комунікацій НАК «Нафтогаз України»

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner