«Навіки слава Україні, Героям слава навіки!»

 

Відбувся мітинг «Навіки слава Україні, Героям слава навіки!» до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. 
29 серпня на мітингу «Навіки слава Україні, Героям слава навіки!» до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України керівництво Лиманської міської ради разом з представниками Слов’янського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, рідними і близькими загиблих в АТО/ООС, представниками громадських організацій АТО/ООС, виконкому, школярів та вчителів, представниками трудових колективів вшанували героїв, які захищали та поклали своє життя за незалежність і територіальну цілісність держави.
Сьогодні, саме 29 серпня, відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. В цей день у 2014 році у ході російсько - української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових та загинула найбільша кількість українських воїнів. Під Іловайськом було порушено домовленості і ворожі збройні сили підступно,- впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських військових для яких так званий “зелений коридор” - став смертельним. В той день полягло 366 українських воїнів, 429 зазнали поранень, 158 зникли безвісти, 300 опинилися в полоні. 
О 10:00 годині ранку вся Україна завмерла в скорботній хвилині мовчання, всі схилили голови перед тими, хто тримав, небо над нашими містами, даючи нам можливість жити, вчитись, працювати. 
«Вельмишановні захисники України! Учасники АТО/ООС, військовослужбовці ЗСУ та добровольці! Рідні та близькі загиблих героїв АТО/ООС! Шановні мешканці громади!
Ця дата була обрана не випадково вона, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.Лиманщина теж втратила свого земляка. Одним з героїв, які полягли під Іловайськом був Володимир Бражник, він загинув саме 29 серпня під час виходу з оточення. Його героїчний подвиг назавжди залишиться в пам’яті Лиманців. Ми шануємо патріотизм, героїзм та самопожертву нашого земляка, який любов до Батьківщини поставив вище за власне життя. З величезним сумом висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого героя та щиру вдячність за виховання гідного сина Лиманщини, справжнього патріота України. 
Іловайськ - одна з найстрашніших трагедій за всі роки збройного конфлікту на Донбасі, але війна триває й надалі гинуть наймужніші, найсміливіші, найзавзятіші - гідні сини й дочки України. За всі роки війни на Донбасі семеро наших земляків-героїв загинули, захищаючи різні населені пункти Донецької та Луганської областей, відстоюючи незалежність рідної країни: Бражник Володимир, Запара Геннадій, Карпо Сергій, Красногрудь Дмитро, Кудрявцев Олексій, Проньков Ростислав, Сало Валерій. Доземно схиляю голову перед рідними та близькими загиблих героїв, бо їхня втрата найболючіша - ні що не здатне замінити рідну та близьку людину ні пошана, ні меморіали.     Герої не вмирають, вони живуть в пам’яті народній, на їхніх подвигах зростають нові герої! Вічна слава й пошана патріотам, які загинули за свободу та незалежність рідної Батьківщини!» - сказала Надія Ляшко.
Присутні вшанували пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання та поклали квіти до Пам’ятних знаків та меморіальних дошок, які встановлено на місцях бойової слави 2014 року. 
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner