Звернення міського голови до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.


    Вельмишановні захисники України! Учасники АТО/ООС, військовослужбовці ЗСУ та добровольці!
    Рідні та близькі загиблих героїв АТО/ООС! Шановні мешканці громади!
    Щороку 29 серпня весь український народ відзначає День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. У 2019 році Указом Президента України встановлено цей день з метою увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину.
    Ця дата була обрана не випадково вона, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.
    29 серпня 2014 року під час виходу сил АТО з оточення під Іловайськом було порушено домовленості та обстріляні колони українських військових. В той день Україна втратила своїх синів і дочок - 366 військових загинуло, 158 зникли безвісти.
    Лиманщина теж втратила свого земляка. Одним з героїв, які полягли під Іловайськом був Володимир Бражник, він загинув саме 29 серпня під час виходу з оточення. Його героїчний подвиг назавжди залишиться в пам’яті Лиманців. Ми шануємо патріотизм, героїзм та самопожертву нашого земляка, який любов до Батьківщини поставив вище за власне життя. З величезним сумом висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого героя та щиру вдячність за виховання гідного сина Лиманщини, справжнього патріота України.
    Іловайськ - одна з найстрашніших трагедій за всі роки збройного конфлікту на Донбасі, але війна триває й надалі гинуть наймужніші, найсміливіші, найзавзятіші - гідні сини й дочки України. За всі роки війни на Донбасі семеро наших земляків-героїв загинули, захищаючи різні населені пункти Донецької та Луганської областей, відстоюючи незалежність рідної країни: Бражник Володимир, Запара Геннадій, Карпо Сергій, Красногрудь Дмитро, Кудрявцев Олексій, Проньков Ростислав, Сало Валерій.
    Ми з повагою схиляємо голови над пам’яттю героїв, які полягли за  Батьківщину, які, не шкодуючи власного життя, відвойовували у ворога кожний клаптик рідної землі. Ми у вічному боргу перед їхньою звитягою та самопожертвою, їхній героїзм назавжди залишиться у пам’яті народній!
    Доземно схиляю голову перед рідними та близькими загиблих героїв, бо їхня втрата найболючіша - ні що не здатне замінити рідну та близьку людину ні пошана, ні меморіали.
    Герої не вмирають, вони живуть в пам’яті народній, на їхніх подвигах зростають нові герої!
    Вічна слава й пошана патріотам, які загинули за свободу та незалежність рідної Батьківщини!


Лиманський міський голова Олександр Журавльов

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner