Випалювання стерні – це знищення флори і фауни громади


Триває пожежонебезпечний період – найскладніший та найвідповідальніший період для вогнеборців. Традиційно сезон жнив приносить масове спалювання стерні та післяжнивних решток, що наносить величезну шкоду довкіллю. На жаль, не зважаючи на заборони, щороку на полях спалюють солому після збирання врожаю, і мало хто переймається тим, що випалювання може призвести до пожежі на сусідніх полях і перекинутися на розташовані поруч житлові будинки та спричинити загибель людей. Спалювання соломи на полях може призвести до масових пожеж, що тягне за собою значні матеріальні збитки.
На території Лиманщини зареєстровано 6 загорянь стерні, внаслідок яких знищено 11,7 га стерні.
Лиманські рятувальники звертаються до небайдужих жителів Лиманщини - при виявленні горіння стерні фотографуйте, знімайте відео для більш доказової бази при розбиранні даного факту відповідними фахівцями. Допоможіть покарати паліїв! Звертайтесь до Служби порятунку за номером “101”!
Також, нагадуємо громадянам та сільгоспвиробникам, що за випалювання стерні та сухої рослинності передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність!
Шановні громадяни! Лише спільними зусиллями ми зможемо захисти навколишнє середовище від протиправного спалювання стерні!

21 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner