Шановні громадяни Лиманської міської територіальної громади!


На території області поширення такого карантинного організму, як амброзія полинолиста набуває загрозливого, некерованого стану. За статистикою кожен 3-5 житель схильний до алергічних захворювань, або вже страждає на них. Найактивніший період прояву алергії припадає саме на період цвітіння цієї рослини. При тому, що алергійний поліноз виникає в різних його проявах, як у дорослих, так і у дітей. Отже, проблема боротьби зі злісним карантинним бур’яном – є загальною проблемою для всіх жителів у весняно – осінній період.
Щоб запобігти подальшому розповсюдженню амброзії, боротьбу з нею слід розпочинати щорічно до цвітіння та утворення насіння методом виривання з корінням, регулярного покосу або засіванням сумішшю газонних трав, не допускати засмічення ґрунту та сільгосппродукції.
Згідно Закону України «Про карантин рослин» проведення заходів по знищенню карантинних організмів на земляних ділянках проводяться силами та за рахунок землевласників та землекористувачів або орендарів земельних ділянок.
Доречно мешканцям приватних секторів, власникам дачних та земельних ділянок нагадати про особисту адміністративну відповідальність за порушення фітосанітарного законодавства, що статтею 105 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» передбачено накладання штрафу на громадян від 3 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 8 до 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
Закликаємо всіх небайдужих до свого здоров’я і здоров’я оточуючих та екологічного стану нашої громади до плідної співпраці по знищенню амброзії на засмічених ділянках. Також звертаємось з проханням до керівників підприємств, організацій всіх форм власності, землекористувачів та населення проводити всі необхідні заходи по захисту та оздоровленню екологічного стану нашої території. Ми впевнені, що лише спільними зусиллями зможемо призупинити розповсюдження злісного карантинного бур’яну – амброзії полинолистої. Не можна стояти осторонь. Боротьба з амброзією – справа кожного. Давайте всі разом знищувати амброзію! Адже виривання, скошування, виполювання амброзії збереже і фізичне здоров’я людей, і чистоту довкілля.
Також нагадуємо, що у зв’язку з  погодними умовами значно прискорилися темпи росту трави. Її скошування – один із елементів комплексної роботи з благоустрою, який необхідний для збереження охайного і впорядкованого зовнішнього вигляду вулиць та дворів.
Задля підтримання порядку просимо усіх мешканців та власників будинків Лиманської міської територіальної громади вчасно скошувати траву на своїх земельних ділянках, біля двору і на прилеглій до них території (тротуар чи земельні зони вздовж огорожі до проїжджої частини вулиці). Не забувайте, що до цього зобов’язують «Правила благоустрою території Лиманської міської територіальної громади».
Звертаємося також і до всіх керівників підприємств та організацій з проханням підтримувати належний санітарний та естетичний стан населених пунктів, забезпечувати своєчасне скошування трави, бур'янів на прилеглих та закріплених територіях ваших підприємств, установ та організацій.
Не забувайте також і про важливість видалення бур’янів та покосу високорослої трави в місцях поховань рідних та близьких вам людей.

Відділ ЖКГ виконавчого комітету Лиманської міської ради.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner