Історико-культурний фестиваль "Дике поле"

2 червня 2018 р. на межі двох областей: Запорізької та Донецької, на березі водосховища, в межах охоронної зони Українського степового природнього заповідника «Кам’яні могили», що на території Нікольського району Донецької області, відбувся Історико-культурний фестиваль «Дике поле. Шлях до Європи».
Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський та Командувач об’єднаних сил Сергій Наєв урочисто відкрили свято та відвідали локації фестивалю.     Серед тисячі гостей з різних куточків області, які зібрались для того, щоб насолодитись насиченою програмою фестивалю, були й представники Лиманської об’єднаної територіальної громади. Силами народного театрального колективу села Рубці наша громада на фестивалі представляла княжу добу. Одним з перших на головній сцені колектив Лиманщини презентував свою театралізацію на тему Хрещення Русі, що, до речі, дуже актуально сьогодні: цього року ми відзначаємо 1030 років з дня Хрещення Київської Русі.
Програма фестивалю була насиченою та цікавою – реконструкція історії України у різних історичних періодах: скіфська, козацька, княжа доби, а також сучасний період. Присутні насолоджувались показовими виступами українського козацтва, національними традиційними козацькими змаганнями та куштували старовинні, національні страви. Також для гостей свята працював вернісаж і майстер-класи майстрів ужиткового та декоративно-прикладного мистецтва, конкурси та розважальні програми для дітей, спортивно-розважальна програма.
В ході свята відбувся фестиваль повітряних зміїв, кінне шоу, концерт кращих колективів області та гостей фестивалю, вечірній показ сучасних українських фільмів під відкритим небом, фаєр-шоу та багато іншого.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner