Річний тариф на газ: YASNO відповідає на поширені питання

 

У травні 2021 р. газопостачальні компанії в Україні перевели своїх клієнтів на річні тарифи. Для чого це було зроблено та які переваги від нововведення отримають побутові клієнти, у відповідях на поширенні питання жителів Донеччини розказує постачальник електроенергії, газу та рішень з енергоефективності YASNO.
1.    Навіщо клієнтів автоматично перевели з попереднього тарифу на річний? Це вимога Національного Регулятора до всіх постачальників газу, яка затверджена Постановою НКРЕКП №572 від 07.04.2021р.  Базова річна пропозиція є своєрідним захистом клієнтів від значних цінових коливань на газовому ринку, і в цьому її беззаперечна перевага. Бо навіть якщо восени чи взимку ринкова ціна сильно зросте, YASNO все одно виконає свої зобов’язання перед клієнтами і гарантовано поставить необхідні обсяги газу за фіксованою в Базовій річній пропозиції ціною за кубометр – 8,94 грн з тарифом оператора ГТС і ПДВ.
2.    Чи може змінюватись ціна в річному тарифі? Впродовж дії тарифного плану «Базовий річний» з 01.05.2021 р. по 30.04.2022 р. YASNO може зменшити ціну на газ. Та ні в якому разі вона не збільшиться. До того ж запропонована ціна у 8,94 грн за кубометр газу є прозорою і вже включає тариф оператора ГТС і ПДВ. Тобто немає додаткових нарахувань.
3.    Чи потрібно передплачувати за газ на весь рік і як тоді розрахувати необхідні обсяги? Ніяких передплат і складних підрахунків робити не потрібно. В тарифному плані «Базовий річний» клієнти YASNO так само до 25 числа кожного місяця сплачують за фактично спожиті в попередньому місяці обсяги газу.
4.    Як можна повернутись до місячного тарифу? Для зручності клієнтів постачальник YASNO передбачив декілька варіантів подання заявки на зміну тарифного плану: на сайті YASNO, за телефонами контакт-центру або особисто завітавши до найближчого енергоофіса. До заявки не потрібно надавати додаткових документів. Це слід зробити лише у разі, коли передбачені для укладення договору документи зазнали змін з часу надання першої заяви-приєднання.
5.    Чи варто змінювати річний тариф на місячний, щоб зекономити на рахунках влітку? В тарифних планах постачальника YASNO «Базовий річний» та «Місячний» на червень  однакова ціна – 8,94 грн за кубометр з тарифом оператора ГТС і ПДВ. Тож немає сенсу просто зараз змінювати тарифний план задля економії. Та якщо ринкові умови вплинуть на істотне зниження ціни в тарифному плані «Місячний», постачальник YASNO передбачив для клієнтів можливість легко перейти на нього. В той же час постачальник може обмежити повернення до тарифного плану «Базовий річний», бо розраховані на рік вперед обсяги газу мають певні ліміти для приєднання нових клієнтів на умовах річної пропозиції.
«Ми піклуємось, щоб наші клієнти почувалися впевнено і мали змогу заощаджувати на рахунках за комунальні послуги. Тому ми запровадили для побутових клієнтів з газу Базову річну пропозицію з ринковою ціною, яка гарантовано не зросте за будь-яких умов. Також ми надаємо дієві поради зі зменшення споживання енергоресурсів, які кожен бажаючий може знайти на нашому сайті та отримати під час консультації з енергоефективності», – зазначив директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner