Поліція застерігає від шахрайств з банківськими картками

 

Попри значну профілактично-роз’яснювальну кампанію та регулярні попередження з боку поліції, громадяни продовжують ставати жертвами шахраїв. Докладніше про нюанси шахрайської діяльності з банківськими картками та як вберегтися від дій аферистів читайте далі.
Шахрайства з банківськими картками (виманювання pin-коду, паролів та зняття з неї коштів).
Здається, навіть дитина знає: коли телефонує невідомий номер, найчастіше, прихований, а звідти хтось представляється співробітником служби безпеки банку, потрібно одразу класти слухавку. Але, на жаль, цей вид шахрайства залишається у ТОП-найпопулярніших на самій його верхівці, бо люди продовжують повідомляти незнайомцям дані своєї банківської картки.
«Вашу картку заблоковано», «Банк проводить розширення вашої кредитної лінії», «Пропонуємо подвійний захист вашої картки» - будь-який дзвінок або смс з пропозиціями «від вашого банку» може виявитися пасткою шахраїв.
Передані паролі з смс-повідомлень, три «завітні» цифри на зворотному боці банківської картки та інші персональні дані люди самі повідомляють незнайомцям, що телефонують, а згодом з їхнього рахунку зникали всі заощадження. Нерідко вже потім, розповідаючи поліцейському, як все відбувалося, люди й самі не розуміють, як змогли передати дані комусь з смс, де чітко прописано: співробітник банку ніколи не запитує паролі, нікому не повідомляйте цей пароль. Не розуміють, як могли по суті самі віддати свої гроші, коли неодноразово чули поліцейські застереження про шахрайські схеми.
Поліція закликає мешканців бути пильними. Та ні в якому разі нікому не повідомляти дані про свою банківську картку: пін-код,СVV-код, строк дії карти, паролі з смс-повідомлень, які надходять від банку на мобільний.
 
Краматорське районне управління поліції Донецької області 
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner