Кібербулінг. Поради від поліції для дітей та батьків

 

Діти дуже часто «сидять» в інтернеті. А кібербулінг – це цькування за допомогою гаджетів через дзвінки або повідомлення у соцмережах. Поліцейські розповідають, як розпізнати, що дитина страждає від знущань, та убезпечити її. 
 
Для кібербулінгу характерні види насильства: психологічне, економічне та сексуальне. До цькування відноситься усе, що ображає та принижує дитину, шкодить її фізичному чи психологічному здоров’ю. Порушниками можуть бути як дорослі, так і однолітки.
 Різновиди кібербулінгу:
- Використання особистої інформації
- Анонімні погрози
- Телефонні дзвінки з мовчанням
- Переслідування
- Тролінг
- Хепі-слепінг (насильство заради розваги)
- Сексуальні посягання
Усі ці дії є протиправними і тягнуть за собою адміністративну відповідальність – штрафи, громадські та виправні роботи. Притягнути кривдника до відповідальності допоможе фіксація булінгу та збір доказів. Зберігайте скріншоти , відео, записуйте розмови.
Батьки не відразу можуть зрозуміти, що безпека їхньої дитини під загрозою. Якщо у вашої дитини різко змінилася поведінка, настрій, вона стала гірше навчатися, страждає від безсоння та погіршення здоров’я, вчиняла спроби суїциду – усе це може бути наслідком цькування.
Аби захистити дитину від кібербулінгу, батькам необхідно розбиратися у сучасних технологіях та способах спілкування в соцмережах.
- контролюйте користування інтернетом та гаджетами
- будьте уважні до своїх дітей, спілкуйтеся з ними та цікавтеся їх життям
- навчіть критично ставитися до інформації в інтернеті
- станьте прикладом
А найважливіше – дитина має відчувати від батьків любов та підтримку у будь-якій ситуації.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner