Лиманщина відзначає День Гідності та Свободи.

 

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи — свято на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції гідності (2013 року).
Сьогодні урочистий захід, присвячений національному святу – Дню Гідності та Свободи у Лимані, відбувся у концертному залі ЦКД ім. Горького. У тематичному заході взяли участь керівництво міської ради, рідні та близькі загиблих в зоні АТО лиманців, учні навчальних закладів міста, делегації трудових колективів, представники громадськості, ЗМІ, аби відзначити початок подій, які стали для України історичними. 
До присутніх звернулась секретар міської ради Тетяна Каракуц, закликавши зберегти у пам’яті самовідданість та жертовність кожного, хто присвятив себе боротьбі за незалежну українську державу. Також слово надали начальнику відділу цивільно- військового співробітництва Операції Об’єднаних Сил, полковнику Ю.Г. Гуменному та учаснику революції Гідності, заступнику голови відокремленого підрозділу громадської організації «Маю гідність» м. Лиман — Віктору Зайцеву. 
21 листопада, усі українці світу відзначають День Гідності та Свободи. День, коли наша єдність у прагненні жити вільно та демократично у суверенній українській державі перемогла. День, коли нескорений дух мужнього українського народу, який щиро любить свою землю, почав змінювати Україну. 6 років тому ми зробили свій вибір — будувати успішну європейську країну!
У межах заходу присутні мали змогу переглянути відеофільм про Героїв Небесної Сотні «Еволюція Гідності» та згадати драматичні події листопада 2013 року — лютого 2014 року: загублені життя Небесної Сотні дали відлік нової ери в країні — часу змін. Часу, коли кожен відчув свою відповідальність та проявив активність у громадянському суспільстві, своїми руками рухає країну економічно чи гуманітарно уперед, впливає на владу та робить усе можливе, аби світ побачив нову Україну, яка буде гідною частиною обличчя європейської демократії. 
Присутні згадали усіх полеглих за свободу України у хвилині мовчання.
По закінченню офіційної частини присутні поклали квіти до меморіальних дощок загиблим під час бойових дій воїнам АТО та мирним жителям. 
Впродовж дня на території громади відбулися покладання квітів та хвилини мовчання за загиблими захисниками України:
09.00 - ЗОШ № 3 - покладання квітів до меморіальної дошки загиблому у зоні АТО військовослужбовцю ЗСУ Запарі Г.В.
10.00 - ЗОШ с. Шандриголове - покладання квітів до меморіальної дошки Валерію Володимировичу Салу.
10.00 - ЗОШ № 4 - покладання квітів до меморіальної дошки загиблому у зоні АТО військовослужбовцю ЗСУ Бражнику В.А.
- на цвинтарі у мікрорайоні «Північний» - покладання вінків та квітів до пам’ятника загиблому у зоні АТО військовослужбовцю ЗСУ Запарі Г.В.
- на цвинтарі с. Торське - покладання вінків та квітів до пам’ятника загиблому у зоні АТО військовослужбовцю ЗСУ Бражнику В.А.
- на цвинтарі с. Лозове - покладання вінків та квітів до пам’ятника загиблому у зоні АТО військовослужбовцю ЗСУ Пронькову Р.Р.
- на перехресті автошляхів смт Ямпіль — с.Озерне — с. Закітне покладання вінків та квітів до пам'ятного знаку загиблим українським воїнам - визволителям населених пунктів Лиманщини;
- на перехресті автошляхів смт Ямпіль — с.Озерне — с. Закітне покладання вінків, квітів до пам’ятного знаку Володимиру Кравчуку загиблому українському воїну - визволителю населених пунктів Лиманщини;
- в с. Закітне покладання вінків, квітів до пам'ятного знаку загиблим українським воїнам - визволителям населених пунктів Лиманщини.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner