Новини спорту

 

«Багіра»-ДЮСШ перемогла  «Луганочку» у п’ятому турі Чемпіонату України з футзалу серед жіночих команд Вищої ліги
З 12 по 14 лютого 2021 року відбулися матчі п’ятого туру першого етапу чемпіонату України з футзалу серед жіночих команд Вищої ліги. Збірна команда Донецької області ЖФК «Багіра» - ДЮСШ міста Лиман свою гру проводила у Палаці спорту «Локомотив» міста Харків проти команди «Луганочка» (Луганська область). З рахунком 12:1 перемогла команда «Багіра» - ДЮСШ.  Голи на рахунку Олени Барсової, Катерини Говорової – 2 м’ячі, Валерії та Олександри Літус, шість м’ячів у ворота суперниць забила Валерія Тюхтій. 
У загальному заліку перед останнім шостим туром першого етапу турніру таблиця має такий вигляд: 1 місце -  «Динамо» - «Тесла» - 2 (м. Харків) – 12 очок (50:12), 2 місце - «Багіра» - ДЮСШ міста Лиман – 12 очок (46:12), 3 місце – «Кобра» (смт. Білокуракіне,  Луганска область) – 10 очок.
Саме в останньому шостому турі першого етапу у м. Сєвєродонецьк «Багіра» - ДЮСШ м. Лиман (головний тренер Олександр Резніков) зіграє з командою «Кобра», у якому визначиться переможець групи «В».
На фото: команда «Багіра»- ДЮСШ (м. Лиман)
 

 

Спортсмени Лиманщини – переможці та призери змагань з дзюдо та сумо
13 лютого 2021 року Лиманською територіальною федерацією дзюдо проведено турнір з дзюдо Strength of NE-WAZA "Сила партера", який зібрав 178 юнаків та дівчат з 6 міст Донецької та Луганської областей в трьох вікових категоріях. Спортсмени вели боротьбу тільки в партері (на колінах та лежачи).
Враховуючи карантинні обмеження, учасники були поділені на декілька груп. 
Дзюдоїсти Лимана  завоювали 1 командне місце, другими стали спортсмени з смт. Миронівський, третіми стали спортсмени зі Слов’янська, четверте місце посіла команда м.Рубіжне. 
14 лютого спортсмени взяли участь в чемпіонаті Донецької області з сумо в м. Бахмут, в якому успішно виступив тренер ДЮСШ м. Лиман Рогоза Олексій, він зайняв друге місце. Серед молодших вікових категорій відбувся обласний турнір. У підсумку: Сотник Вікторія та Негуторова Євгенія стали чемпіонками, Потапов Олег завоював срібло, а Лисенко Владислав  - бронзовую нагороду.

 

ВЕЛОСПОРТ ТРЕК
Нещодавно,  з 05 по 10.02.2021 року, спортсмени Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з велосипедного спорту, що базується в м. Лиман та має відділення в 5 містах області (найчисельніше в Лимані), взяли участь у Кубку України з велоспорту на треку у Львові. Всього в змаганнях взяли участь 105 спортсменів з 15 команд ( 64 чоловіка, 41 жінка). Тренер збірної команди  області  Валерій Красов  заявив на змагання вихованців ОСДЮСШОР : юніорок  Ребракову Олену та Марущук Аллу, юніора   Полупана  Дмитра.
Спортсмени області вибороли 3 медалі ( 2 срібла та 1 бронзу) .
Срібло здобули юніорки в командній гонці переслідування на 4 км з часом  5 хв. 13 сек.  Алла Марущук, Олена Ребракова.
Переможцями стали більш досвідчені  спортсменки Миколаївщини  з часом 5хв.10сек, бронза у Харкова з часом  5хв.15 сек..
Олена Ребракова в індивідуальній гонці переслідування  на 3 км серед жінок з часом 4.05  здобула бронзову нагороду, 4 місце посіла Алла Марущук – 4.06, а перше  та друге місця посіли спортсменки з Миколаївщини Єлізавета Голод  (4.03)  і  Богдана Солтис  (4.04).
Дмитро Полупан  серед чоловіків посів наступні місця:
в командній гонці переслідування на 4 км  -  4 місце,
в груповій  гонці «Темпо»  - 4 місце,
в груповій гонці «Скретч» - 5 місце
в груповій гонці по очкам – 7 місце
в омніумі - 7 місце.
Наступні змагання з велоспорту на треку відбудуться у м. Львів  02-05 березня – Чемпіонат України на критому велотреку  з неолімпійських номерів програми  (чоловіки, жінки, юніори, юніорки)  та  11-14 березня – Чемпіонат України з олімпійських номерів програми  (чоловіки, жінки, юніори, юніорки). 
 

 

Зустріч вихованців відділення скелелазіння ДЮСШ м. Лиман з чемпіоном Європи Даниїлом  Болдирєвим
11 лютого 2021 року  на базі Новоселівського НВК відбулася зустріч вихованців відділення скелелазіння ДЮСШ м. Лиман з  видатним спортсменом  Донецької області, Заслуженим майстром спорту України зі скелелазіння, чемпіоном та рекордсменом світу 2014 року, срібним призером чемпіонату Європи та переможцем Кубку Європи 2019 року, чемпіоном Європи 2020 року зі скелелазіння у програмі «Швидкість» Даниїлом Болдирєвим. 
На цьому заході були присутні представник управління фізичної культури та спорту Донецької ОДА Вікторія Локтіонова, директор Школи вищої спортивної майстерності Крістіна Русінова, президент Федерації альпінізму та скелелазіння  Донецької області «ДОНБАС» Ігор Носаченко, секретар Лиманської міської ради Надія Ляшко,  начальник управління освіти, молоді та спорту Лиманської міської ради Надія Діденко, директор дитячо-юнацької школи м. Лиман Вадим Мовчан, тренер-викладач відділення скелелазіння ДЮСШ м. Лиман Дмитро Гайдуков зі своїми учнями.
Даниїл Болдирєв та Крістіна Русінова розповіли дітям про олімпійські цінності та про скелелазіння як вид спорту. Даниїл Болдирєв розповів юним спортсменам про свій шлях до спортивних висот, та відповів на всі запитання від дітей, яких було дуже багато. Ця зустріч виявилася дуже цікавою та насиченою. Наприкінці, вихованці Дитячо-юнацької спортивної школи продемонстрували свої здібності у скелелазінні.
Учням ДЮСШ були вручені пам’ятні подарунки.      
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner