Протягом минулого тижня на водних об’єктах країни загинуло 10 осіб

 

07 лютого о 15:58 на телефон Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про надзвичайну подію на воді, що сталася на Оскільському водосховищі поблизу с. Рубці. Під час риболовлі під кригу провалився чоловік, 1976 року народження, мешканець                             смт. Куп’янськ-Вузловий Харківської області. На місце події виїздили водолази рятувальної станції № 9 с. Щурове Комунальної спеціалізованої аварійно-рятувальної служби. На жаль, очевидці трагедії не змогли показати точне місце, тому пошукові роботи з виявлення загиблого були безрезультатними. Згодом, 12 лютого тіло потонулого було виявлено на поверхні води місцевими рибалками. 
З початку року на водоймах області вже загинули 4 особи. За аналогічний період минулого року на воді стався 1 нещасний випадок. 
Шановні громадяни! Візьміть до уваги кілька порад щодо правил поведінки на водоймах в зимовий період. Пам’ятайте про таке:
- з’ясуйте заздалегідь, чи немає підозрілих місць на кризі (лід може бути не міцним біля стоку води, тонким або крихким поблизу кущів, очерету, під кучугурами);
- обминайте ділянки, які вкриті товстим шаром снігу (під снігом лід завжди тонший);
- не пробивайте в одному місці багато лунок;
- не збирайтеся великими групами на невеликій площі льоду;
- не пробивайте лунки на переправах;
- візьміть із собою палицю для того, щоб перевіряти міцність льоду;
- не ловіть рибу поблизу вимоїн та занадто далеко від берега;
- завжди майте під рукою міцну мотузку, довжиною 12–15 метрів;
- тримайте поруч із лункою дошку або велику гілку;
- якщо лід почав тріщати та з’явилися характерні тріщини – негайно повертайтеся на берег. Не біжіть, а відходьте повільно, не відриваючи ступні від льоду.
Якщо з вами сталася надзвичайна подія, або ви стали свідком такої - не зволікайте, телефонуйте до Служби порятунку за номером “101”.

ДПРЗ-21 ГУ ДСНС України у Донецькій області


 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner