Лиманська громада ділиться досвідом.


Виїзний семінар-практикум зібрав представників влади зі всієї Донецької області — вже створених об’єднаних територіальних громад та міст, сіл та селищ, які тільки планують своє об’єднання.
Організаторами обміну досвіду з налаштування роботи Центру адміністративних послуг та ведення електронного реєстру громади виступили обласний департамент економіки та Донецький Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».
Першим привітав гостей Лиманський міський голова Петро Цимідан, зазначивши, що громаді приємно приймати гостей та нехай традиція брати приклад та досвід із Лиманської громади матиме продовження й надалі: “Ми реалізовували цій проект заради нашої громади, зручності кожного жителя Лиманщини в отриманні адміністративних послуг та щодня працюємо над вдосконаленням праці та розширенням переліку надання послуг”.
“Майже 40 представників ЦНАПів з усієї області приїхали вчитися саме в Лиман, бо цей ЦНАП перший у регіоні почав вести електронний реєстр громади. До цього реєстру входять усі жителі ОТГ. Ведення електронного реєстру громади дозволяє значно пришвидшити роботу з відвідувачами. Якщо в звичайному режимі оформлення реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання займає до 45 хвилин на одну людину, то з програмним забезпеченням це можна зробити за 10 хвилин.”, - пояснює завідувач відділу надання адміністративних послуг Марина Ройко.
Статистика відвідувань ЦНАПу міста говорить сама за себе: за день Центр відвідують у середньому 120 людей, а серед найпопулярніших послуг — видача довідок та питання земельних відносин. У планах громади до кінця року розпочати оформлення через ЦНАП біометричних закордонних паспортів та паспортів ID-карток (обладнання для оформлення паспортів, захищений канал зв’язку з Державною міграційною службою для Лиманської ОТГ закупають донори з USBI), а також запровадити електрону чергу.
Очільник Департаменту економіки Донецької ОДА Галина Чурікова зазначила, що у регіоні діє 27 Центрів надання адміністративних послуг. "За результатами діяльності в І кварталі поточного року всі ЦНАПи Донецької області видали 73,2 тис. документів на запити відвідувачів, що майже в півтора раза більше минулорічних показників. Найближчим часом готуються до відкриття оновлені ЦНАПи у Новогродівці, Очеретиному Ясинуватського району, Слов’янську, Торецьку, а також зовсім нові ЦНАПи у Шахівській ОТГ та Миколаївській ОТГ", - уточнила Чурікова.
Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner