Про реалізацію Проєкту “Стратегічні, цифрові та партисипативні рішення для розвитку соціальної сфери в 10 громадах Луганської та Донецької областей”

 

Інформуємо вас про другий етап реалізації Проєкту “Стратегічні, цифрові та партисипативні рішення для розвитку соціальноі? сфери в 10 громадах Луганськоі? та Донецькоі? областеи?”, що виконується Асоціацією органів місцевого самоврядування “Асоціація учасницького розвитку громад” в рамках проєкту “Спеціальна програма підтримки Східної України (підконтрольні Уряду території)”, що здійснюється Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Уряду Федеративної Республіки Німеччина.
Мультимедійні кімнати 
У 10 громадах, які є партнерами проєкту, в рамках партисипативного компонента почали функціонувати мультимедійні кімнати. Ці кімнати обладнані проєктором, проєкційним екраном, ноутбуком, принтером, 4G WI-FI роутером, вебкамерою, презентером, мобільною акустичною системою, посилювачем інтернет-зв'язку, а також меблями: столами, стільцями та фліпчартами. Мультимедійна кімната – це соціально-орієнтована партисипативна платформа. Створена для комунікацій із жителями, обміну досвідом з іншими громадами, надання соціальних послуг та проведення освітніх заходів, в тому числі спільно з місцевими, регіональними громадськими організаціями та благодійними фондами.
Наступним кроком стане підготовка планів заходів, спрямованих на підвищення кваліфікації та обмін досвідом соціальних працівників і фахівців з соціальної роботи, на надання онлайн консультаційних послуг жителям громад, на розвиток потенціалу місцевої молоді та громадського активу. Заходи проводитимуться у мультимедійних кімнатах у співпраці з громадськими організаціями та благодійними фондами, за експертної підтримки проєкту.  
Адреса мультимедійної кімнати: вул. Незалежності, 15а, “МОЛОДІЖНИЙ ЦЕНТР”.
Контакти для співпраці щодо проведення заходів Мальченко Ганна Вікторівна, (06261) 4-14-50.  
Підготовка стратегій розвитку системи соціального захисту населення 
01.02.2021 проведений другий тренінг для підготовки Стратегії та плану дій із розвитку соціального захисту населення. Під час заходу члени робочої групи опрацювали мапи синтетичного аналізу, на якій визначили просторове розміщення наявних об’єктів соціального захисту, транспортної мобільності та доступності. Спільно з експертами проєкту підготовлено концепції розвитку системи соціального захисту та визначено стратегічні й операційні цілі. Наступним кроком стануть зустрічі із мешканцями громади, де відбудеться обговорення майбутніх стратегій та планів їх реалізації. 
    
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner