Лиманщина відсвяткувала День Перемоги

 

люди з квітами, святково вбранні йшли до пам’ятника хоробрості — аби віддати данину пам’яті мужності та відвазі українців, які самовіддано вибороли свободу від фашистської чуми.
Керівництво міста, об’єднаного слов’янського військового комісаріату, керівники та працівники усіх управлінь, закладів, підприємств та установ міста урочисто поклали квіти до меморіалу “Батьківщина-мати”. Учасники, ветерани Другої Світової війни, родини та близькі загиблих у ті страшні часи — прийшли віддати шану усім борцям проти нацизму.
Слово надали Лиманському міському голові Петру Цимідану, який відмітив кожного, хто долучився до великого Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні: “І ці травневі дні ми віддаємо шану усім, хто подолав палаючі стежки Другої світової війни, хто вів жорстокі бої на фронтах та діяв у партизанських загонах, хто виніс тяжкі роки окупації та пекло концентраційних таборів.” У своїй промові Петро Федорович зробив акцент на внеску жителів Лиманщини у спільну справу Перемоги, розповівши про відважність та рішучість місцевих жителів та відзначення їх на найвищих рівнях влади: “На долю українців випало достатньо випробувань. Багато героїв дала Лиманська земля! Понад 7 тисяч чоловік нагородили бойовими медалями та орденами. Наш чарівний край став останнім прихистком для більш, ніж 6-ти тисяч героїв-воїнів, захисників та визволителів нашої країни. Під час окупації було розстріляно 66 чоловік, арештовано 109 і стільки ж відправлено на фашистські роботи. Бомбардування та обстріли забрали життя майже 600 мирних жителів. Додому не повернулося 3,5 тисячі наших земляків. Пам’ять про цих людей, про воїнів, що не шкодуючи власного життя визволяли рідну землю для нас завжди священна, вічна та непорушна! Низький уклін Вам, солдати Перемоги, що дожили до цього славетного дня, винесли на своїх плечах тягар фронтових випробувань та важкість післявоєнної побудови країни. Вічна пам’ять героям, полеглим за свободу і незалежність нашої Батьківщини!”
Мужній український народ не впав у відчай, не опустив руки, коли до завжди мирної країни постукав загарбник! Наші батьки не тільки перемогли ворога, але й підняли розорену, спустошену країну з руїн.
Творчі колективи міста підготували тематичні виступи: костюми, акторські сценки та пісні було підібрано в дусі того часу. Зворушливі пісні наживо виконував духовий оркестр БНіТ локомотивного депо.
По закінченню офіційної частини усіх було запрошено у БНіТ, де на присутніх очікував святковий концерт.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner