Ігнорування правил безпеки при експлуатації пічного опалення може призвести до трагічних наслідків

 

Порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення — досить поширена причина виникнення пожеж у побуті в холодну пору року. Так, на території Лиманської ОТГ вже виникло три пожежі через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.
Небезпека пічного опалення обумовлюється тим, що кожна піч, це вогнедіюче джерело. Частіше за усе пожежі відбуваються з причини перегрівання печей, появи у цегляній кладці тріщин, а також в результаті застосування для розтоплювання печей горючих і легкозаймистих рідин.
Лиманські рятувальники закликають жителів Лиманщини бути пильними та обережними при використанні пічного опалення. Завжди зачиняйте дверцята топки печі, коли там горить вогонь; не розміщуйте поряд з пічкою легкозаймисті матеріали та речовини. Не дозволяйте розпалювати вогонь у печі дітям та не використовуйте пічки для сушіння одягу чи інших легкозаймистих речей. Пам’ятайте про небезпеку використання «саморобних» обігрівачів, розведення вогню у печах з тріщинами та несправними димарями. Подбайте про безпеку користування пічним опаленням, щоб не допустити трагедії.

ДПРЗ-21 ГУ ДСНС України у Донецькій області

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner